israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuw moederbedrijf van Facebook, Meta, kiest Israëlische startup Spike als een van de eerste Apps


Foto via Spike.


De Israëlische startup Spike werd door het moederbedrijf van Facebook, Meta, gekozen als een van de eerste 2D-productiviteitsapps die op hun virtual reality-platform zal worden gelanceerd.


Opgericht door CEO Dvir Ben Aroya en CTO Erez Pilosof, noemt Spike zichzelf een snelgroeiende startup. Spike wordt gebruikt door meer dan 150.000 teams wereldwijd, waaronder teams bij Philipps, Shopify, Fiverr, Zillow en meer.


Spike beweert dat het ooit de toekomst van e-mail zal zijn. De Spike-app verandert de inbox van een gebruiker in een "chat-achtige interface" en brengt iemands berichten, samenwerking, taken en video-/audiogesprekken op één plek. Dit maakt het volgens het bedrijf uiterst eenvoudig om werk gedaan te krijgen, te communiceren met teamleden/klanten, georganiseerd te blijven en productief te blijven.


"Spike verwijdert de oude e-mailheaders, handtekeningen en ruimt de rommel in je inbox volledig op", zegt het bedrijf. "Dus u kunt zich concentreren op wat echt belangrijk is en productief worden, zelfs als u op afstand werkt."Spike zegt dat de "metaverse" wordt gedefinieerd als een virtuele ruimte waar gebruikers kunnen communiceren, creëren en verkennen met computer gegenereerde omgevingen en andere gebruikers. De metaverse, zegt het, is bedoeld om "de menselijke emotie en verbinding terug te brengen met de tijd die je online doorbrengt."


"Spike's 2D-app op Oculus Quest 2 brengt Spike's communicatie- en samenwerkingsfuncties van de volgende generatie naar een virtueel bureau waar je productiviteit vrijwel onbeperkt is", aldus het bedrijf, waarbij het gebruikers in staat stelt vergaderingen virtueel bij te wonen, in VR, "waardoor werken op afstand niet alleen persoonlijker, maar ook veel productiever wordt".


Sivan Kaspi, hoofd marketing bij Spike, verklaarde in een blogpost: "Spike's visie is om de manier waarop we verbinding maken in alle omgevingen te transformeren. Tegenwoordig hebben veel mensen de menselijke verbinding verloren door zich achter schermen te verschuilen terwijl ze op afstand werken. Spike stelt u in staat om persoonlijke communicatie en naadloze samenwerking met de mensen om u heen op de werkplek terug te brengen. Je digitale werkplek voelt niet alsof je achter een scherm bent losgekoppeld.”

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws