israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Nieuw onderzoek wijst uit dat 59% van de Israëli's Joodse identiteit verbergt in het buitenland


Screenshot YouTube


Een nieuw onderzoek naar de staat van antisemitisme wijst uit dat 59% van de Israëlische Joden in het buitenland zijn of haar Joodse identiteit verbergt en 28 procent van de jonge Israëlische Joden in de leeftijd van 18-29 "heel erg" of "extreem" bang is voor hun persoonlijke veiligheid wanneer ze naar het buitenland reizen.


De in opdracht van de Ruderman Family Foundation en uitgevoerd door Dialog, Israëls toonaangevende adviesbureau op het gebied van human resources, peiling onder meer dan 1.000 Israëli's, toont een afname van de bezorgdheid over de veiligheid naarmate de demografische leeftijd stijgt, waarbij slechts 16 procent van de Israëlische joden ouder dan 60 jaar vreest voor hun veiligheid in het buitenland, meldt The Jerusalem Post.


De bevindingen werden maandag vrijgegeven in de Knesset tijdens een speciale zitting van de Caucus voor Israëlisch-Amerikaanse Joodse betrekkingen.


De voorzitter van de Ruderman Family Foundation, Jay Ruderman, zei dat uit het onderzoek blijkt dat antisemitisme in alle delen van de wereld toeneemt.


Jay Ruderman. Foto via Ruderman Family Foundation


Hij zei verder dat: "ons nieuwe onderzoek aantoont dat Amerikaanse Joodse bezorgdheid zoals toenemend antisemitisme in feite gedeelde zorgen zijn voor de Joodse gemeenschappen aan beide kanten van de Atlantische Oceaan en over de hele wereld".


"Hoewel Israëli's in een Joodse staat leven, mogen en kunnen we niet aannemen dat ze op de een of andere manier immuun zijn voor de dreiging van antisemitisme. Op zijn beurt kan de gedeelde aard van deze dreiging dienen om Amerikaanse en Israëlische Joden te verenigen in hun inspanningen om het te bestrijden", besloot Ruderman.79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws