israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuw record: 9.831 nieuwe besmettingen, aantal patiënten in ziekenhuizen iets gedaald


Vaccinatiecentrum ziekenfonds Clalit. Screenshot YouTube


Uit de dinsdagochtend verstrekte gegevens blijkt dat er op maandag 9.831 nieuwe besmette patiënten zijn bijgekomen, terrwijl tegelijkertijd blijkt dat het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen iets is gedaald.


Op maandag werden 157.994 mensen getest, waarbij het positiviteitspercentage uitkwam 6,63, een fractie hoger dan op zondag. Het betekend 9.831 nieuwe coronapatiënten erbij, het hoogste aantal op een dag sinds januari.


Het overgrote deel van de 72.572 actieve coronapatiënten heeft lichte klachten, doordat ze twee of drie maal zijn gevaccineerd.


In de quarantainehotels verblijven 161 mensen, terwijl er in de ziekenuizen 1.124 zijn opgenomen (zondag 1.142), van hen worden 678 als ernstig gedefenieerd, terwijl 162 patiënten in kritieke toestand verkeren, met 123 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het dodental is met 34 gestegen tot 6.864.


De krant Ynet melde maandag dat alle ernstig zieke COVID-patiënten jonger dan 60 jaar, die momenteel zijn aangesloten op ECMO-machines (extracorporele levensondersteuning), niet waren gevaccineerd.


Uit de gegevens bleek ook dat al degenen die stierven nadat ze aan de machine waren aangesloten, niet waren gevaccineerd.


Alle grote ultraorthodoxe bevolkingscentra in het land worden nu beschouwd als rode steden in termen van COVID-19-infecties, na aanvankelijk een relatief laag infectiepercentage te hebben behouden tijdens de laatste Delta-golf van de coronaviruspandemie, ondanks de oproepen van de rabbijnen zich te laten vaccineren.


De volgende ultraorthodoxe steden staan ​​bovenaan de lijst van steden met het hoogste percentage besmette inwoners. Het hoogste percentage is te vinden in Modi'in Illit met 32,6% positief, ofwel bijna elke derde inwoner van de stad is besmet met het virus. Het wordt gevolgd door Elad (25,3%), Bnei Brak (24,4%), Beitar Illit (21,4%), Netivot (20,2%), Beit Shemesh (16,1%), Kiryat Gat (15,5%), Ramla (14,9%), Jeruzalem (14,2%), Ashdod (13,7%) en Lod waar 12,7% van de inwoners besmet is.


Ter vergelijking, in Tel Aviv waren 7,7% van de inwoners de afgelopen 18 maanden besmet met corona.


Ondertussen blijkt uit nieuw onderzoek onder de 1,08 miljoen Israëli's die zich nog niet tegen het coronavirus hebben laten vacineren, ondanks dat ze daarvoor in aanmerking kwamen, dat ze in de meeste gevallen in gebieden wonen die aan de rand van het land worden beschouwd en die nauwelijks toegang hebben tot openbare diensten of aanwezig zijn. een laag opleidingsniveau en inkomen.


Van degenen die zich niet hebben laten vaccineren, woont ongeveer 16% in ultraorthodoxe steden, 32% in Arabische steden en 53% in gemengde steden (en ook inwoners die zich identificeren met de ultraorthodoxe of Arabische sector).


Er is dan ook besloten juist naar die gebieden mobiele vaccinatie units te sturen, omzoveel mogelijk mensen alsnog te kunnen vaccineren.
68 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws