top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuw record: Israëlische bedrijven halen in oktober $ 3 miljard aan investeringen op


Orca Security heeft $ 550 miljoen opgehaald in een verlengde Series C-ronde. Foto met dank aan Orca Security via ISRAEL 21C


In oktober haalden Israëlische bedrijven een recordbedrag van $ 3 miljard op, een totaal van 10 zescijferige investeringen. We hebben er een paar nieuwe unicorns bij, dus hieronder een paar van de opvallendste investeringen.


Bovenaan de lijst staat Orca Security , dat $ 550 miljoen ophaalde in een uitgebreide Series C-ronde onder leiding van Temasek, een investeringsmaatschappij met hoofdkantoor in Singapore. De ronde verhoogde de waardering in slechts zeven maanden met 50 procent tot $ 1,8 miljard, meldt ISRAEL21C.


Orca Security, een Gartner Cool Vendor uit 2021 , gevestigd in Tel Aviv en Los Angeles, biedt cloud beveiligingsoplossingen.


Deel sloot een Series D-ronde van $ 425 miljoen af, geleid door Coatue, waardoor de waardering op $ 5,5 miljard kwam. Deel, gevestigd in San Francisco met R&D in Israël, biedt een salarisoplossing voor buitenlandse werknemers en heeft 4.500 klanten. Het eigen personeelsbestand is verspreid over 45 landen.


Tel Aviv cloud security startup Wiz bereikte een waardering van $ 6 miljard na een ronde van $ 250 miljoen in oktober - minder dan een half jaar na een ronde van $ 350 miljoen op een waardering van $ 1,8 miljard. Het bedrijf is opgericht in januari 2020.


Biotech bedrijf Immunai haalde $ 215 op miljoen in een serie B door. Het nieuwe kapitaal zal worden gebruikt om het AI-platform van Immunai uit te breiden voor het evalueren en ontwikkelen van nieuwe immunotherapie-medicijnen. Immunai heeft kantoren in Tel Aviv, New York City, Zürich, Praag en San Francisco; en meer dan 30 partnerschappen met farmaceutische bedrijven en academische instellingen, waaronder Harvard, Stanford, Memorial Sloan Kettering en Baylor College of Medicine.


Immunai's Tel Aviv-team. Foto door Eliad Golan via ISRAEL21C.


Cyber verzekerings unicorn At-Bay , gevestigd in de VS met R&D in Tel Aviv, kreeg in oktober nog eens $ 20 miljoen als onderdeel van een recente Series D-ronde die eerder $ 185 miljoen opbracht. Dat brengt de totale ronde op $ 205 miljoen, wat het bedrijf een waarde van $ 1,35 miljard geeft.


Twee bedrijven hebben in oktober elk $ 200 miljoen opgehaald: ontwikkelaar van veilige netwerk architectuur Cato Networks uit Tel Aviv, nu gewaardeerd op $ 2,5 miljard; en Fabric , dat software en robotica maakt voor micro-fulfilmentcentra en zich heeft aangesloten bij de unicornclub met een waardering van $ 1 miljard. Het hoofdkantoor van Fabric is gevestigd in New York en het R&D-centrum in Tel Aviv.


Een Series E-ronde voor Industry 4.0-startup Augury haalde $ 180 miljoen binnen, waardoor de waarde ervan naar unicorn gebied werd gebracht. "De nieuwe financiering stelt ons in staat om wereldwijd uit te breiden, aanbiedingen te creëren voor nieuwe industrieën zoals energie, en te blijven innoveren in onze kernproductiemarkt om klanten te helpen de betrouwbaarheid, veerkracht en efficiëntie van hun machines en werking te verbeteren", meldde het bedrijf.


Hibob haalde $ 150 miljoen op en bereikte een waardering van $ 1,65 miljard. Hibob, opgericht in 2015 om HR-technologie bij middelgrote en multinationale bedrijven te moderniseren, heeft 280 mensen in dienst in zijn kantoren in New York, Londen, Tel Aviv, Amsterdam en Australië.


Hailo haalde $ 136 miljoen op in een Series C-ronde. Het in Tel Aviv gevestigde bedrijf maakt een microprocessor die uniek is ontworpen om embedded AI-applicaties op "edge" apparaten zoals routers te versnellen. De producten van het bedrijf worden gebruikt in onder meer Industrie 4.0, slimme steden, autonome voertuigen, slimme woningen en winkelomgevingen.
33 weergaven0 opmerkingen
bottom of page