israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe beperkingen zijn in Israël van kracht geworden


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Vandaag, woensdag, zijn nieuwe beperkingen in Israël van kracht geworden, die al eerder waren aangekondigd, in een poging de voortgang van de Delta variant te stoppen. Zo gelden er beperkingen op het aantal bezoekers van evenementen en bruiloften en is het Groene Paspoort weer gedeeltelijk ingevoerd. Ze komen op de dag dat bekend werd dat er in 24 uur 1.400 nieuwe besmettingen werden geteld.


Het Groene Paspoort moet weer worden getoond bij bezoek aan een binnen-evenement of bruiloft waar meer dan 100 personen bij aanwezig zijn. Niet-gavccineerden of degenen die zijn hersteld van COVID-19, moeten een negatieve test kunnen tonen of een negatieve COVID-19 PCR-test presenteren die binnen 72 uur voor het evenement is genomen. Een snelle virustest kan ook worden gebruikt als deze in de afgelopen 24 uur is afgenomen.


Winkelcentra en evenementen locaties moeten speciale coronavirusmonitoren hebben die ervoor zorgen dat de regels worden nageleefd. Ook moeten er borden zijn geplaatst waaruit blijkt dat ze volgens de Groene Paspoort regels werken. Zo niet dan krijgen ze een boete van 3.000 shekel ( € 780).


Bezoekers die de regels overtreden, krijgen een boete van NIS 1.000 (€ 280), terwijl locatie-exploitanten een boete van NIS 10.000 (€ 2.580) kunnen krijgen als ze niet controleren of deelnemers over de juiste toegangsbewijzen beschikken.


De politie en inspecteurs van de lokale autoriteiten controleren locaties die evenementen organiseren die onder de regels vallen om ervoor te zorgen dat ze zich aan de regels houden.


Afgezien van de regels voor indoorevenementen, is het alle bedrijven - inclusief winkels - verboden toegang te verlenen aan iemand die geen gezichtsmasker draagt. Overtreders krijgen een boete van NIS 1.000 (€280).


De boete voor degenen die in openbare binnenruimten zijn zonder een gezichtsmasker te dragen, bedraagt NIS 500 (€135).


Het coronakabinet zal mogelijk later vandaag het besluit nemen om iedereen die uit het buitenland terugkeert verplicht 4 - 7 dagen quarantaine op te leggen.57 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws