israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe Covid stam Deltacron nu ook in Israël na eerder in o.a. Nederland; stijging besmettingen


Screenshot YouTube


Israël heeft volgens de nationale omroep Kan gevallen ontdekt van een nieuwe COVID-variant die een hybride is van Delta en Omicron.


Het netwerk meldde maandagavond dat de variant opdook in uitstrijkjes die in laboratoria werden getest. Het Hebreeuwstalige rapport is niet bevestigd door het ministerie van Volksgezondheid.


Volgens Kan is er een beperkt aantal gevallen geconstateerd onder mensen die uit Europa zijn teruggekeerd en is er geen sprake van verspreiding in de gemeenschap.


De technische leider van COVID-19 van de Wereldgezondheidsorganisatie, epidemioloog Dr. Maria Van Kerkhove, een epidemioloog van infectieziekten, sprak vorige week over de variant en erkende een vlek die Delta en Omicron combineert. Ze merkte op dat het in een paar landen is gedetecteerd, waaronder Frankrijk en Nederland, maar op lage niveaus.


Israëlische experts zeggen dat deze variant de norm is. "De opkomst van de variant is niet verrassend - en evenmin is het feit dat het Israël vanuit Europa zou bereiken, aangezien er veel reizen naar Tel Aviv zijn", vertelde immunoloog prof. Cyrille Cohen van de Bar Ilan University aan The Times of Israël.


Op maandag werden 67.596 mensen op Covid-19 getest, waarbij 6.521 (9,65%) met het virus besmet bleken te zijn.


In totaal zijn 35.810 actieve virus patiënten in het land, (zondag 36.590) waarvan er 340 in ernstige toestand in het ziekenhuis zijn opgenomen (zondag 368), met 170 van hen in kritieke toestand waarvan 148 aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er zijn in de afgelopen 24 uur 13 mensen aan de gevolgen van Covid overleden waardoor het dodental is opgelopen tot 10.392.


In onderstaande grafiek zijn duidelijk de verschillen te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x of 4x):


130 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws