israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe Israëlische online winkel maakt het mogelijk creaties van Israëlische ontwerpers te kopen


Bialik Square, een kunstdruk van de Israëlische illustrator Cookie Moon. Met dank aan Handle with Care


Al langere tijd waren de Israëlische ondernemers Sarah Peguine en Michal Freedman, het dynamische duo achter Art Source , een online platform dat advies biedt aan potentiële kopers die geïnteresseerd zijn in de beste hedendaagse kunstwerken van Israël, op zoek naar manieren om aan de toegenomen vraag te voldoen.


Hun nieuwste onderneming, een online winkel en website gewijd aan Israëlisch design genaamd Handle With Care , is gemaakt om kopers te helpen de ontluikende Israëlische designscene te leren kennen en hen de kans te geven deze toe te voegen aan hun collecties, zo meldt NoCamels, die er aan toevoegt dat de website twee manden geleden is gelanceerd.

TORA VAAS van Souf Alon. Foto HandlewithCare


“We begonnen deze vraag naar Israëlisch design te zien. Er is een wereldwijde trend die al jaren aan de gang is, waarbij de scheidslijn tussen beeldende kunst en functioneel design is vervaagd. We zien veel keramische kunst en al deze op maat gemaakte items die functionele items zijn, maar ook designstukken. We begonnen daar meer vraag naar te zien. We wilden Israëlische ontwerpers hetzelfde platform en dezelfde kansen bieden die we met Art Source konden bereiken”, vertelt Freedman aan NoCamels.


Het idee bloeide op vóór COVID-19, maar toen sloeg de pandemie toe en moest het paar even pauzeren. "We moesten ons aanpassen en dus hebben we onze plannen behoorlijk uitgesteld, maar het heeft het concept ook echt versterkt omdat iedereen het erover eens kan zijn, weet je, thuis blijven we hebben een toename gezien in online winkelen en moeite doen om de esthetiek van de huis. Dus dat was weer het juiste moment op het juiste moment, want we zijn er al mee begonnen”, voegt ze eraan toe.

Draagtas van MeKoMit. Foto HandlewithCare


Handle With Care biedt een aantal unieke stukken die de grenzen tussen kunst en design doen vervagen. Er zijn pluchen speelgoed, kussens, wandkleden en andere woonaccessoires van Studio Nama in Tel Aviv , een indie-textielontwerpstudio opgericht door ontwerper Na'ama Ben Moshe in 2017. Deze heldere en grillige ontwerpen in vrolijke kleuren zijn met de hand ontworpen en vervaardigd. kleuren brengen een "pop van vreugde" in huis.


Er zijn vazen, kommen, mokken en andere stukken geïnspireerd op oude Midden-Oosterse motieven geproduceerd door Avi Ben Shoshan, oprichter van ABS Studio . Een van hen is ingewikkeld gemaakt om eruit te zien als een vrouwelijk beeldje.


De online winkel heeft ook kunstsieraden en andere opvallende accessoires, waaronder tassen, sokken, sjaals en quilts van ontwerpers als Gily Ilan, Tal Drori en IOTA. Ze bieden ook een aantal originele prints van hoge kwaliteit, evenals prints van de Israëlische illustrator Cookie Moon. Deze prints in beperkte oplage maken kunst toegankelijk voor diegenen die zich een groter schilderij of beeldhouwwerk kunnen veroorloven.

Espressokopjes. Foto HandlewithCare


Hoewel het doel is om het bereik van Israëlisch design internationaal uit te breiden en tegelijkertijd te dienen als een plek om Israëlische makers te ontdekken en te ondersteunen, wilden Peguine en Freedman ook dat hun winkel ontwerpen zou bevatten die gericht zijn op het creëren van positieve veranderingen in sociale uitdagingen.


"Een van de dingen die belangrijk voor ons waren bij Handle With Care was om een ​​merk met sociale impact te hebben," zegt Freedman, "We zijn vereerd om samen te werken met Kuchinate [een collectief van Afrikaanse asielzoekende vrouwen die in Tel Aviv wonen en ontwerpen en haakproducten te koop.] We werken met hen samen in een volledig non-profit kader waarbij alle opbrengsten van hun verkoop rechtstreeks naar de non-profit gaan die ten goede komt aan vrouwelijke asielzoekers uit Afrika hier in Tel Aviv.”

Tel Aviv Uitzicht. Foto HandlewithCare


“Ik ben blij dat we iets hebben kunnen bouwen in een super uitdagende tijd. Veel mensen vertellen ons dat dit was waar ze op zaten te wachten. Mensen willen Israëlische makers steunen en Handle With Care - omdat het designartikelen zijn en de prijzen betaalbaarder en toegankelijker zijn dan prijzen voor beeldende kunst - heeft ons geholpen ons bereik uit te breiden naar nog meer doelgroepen", zegt Freedman.

Neem eens een kijkje bij HandlewithCare en zie of er iets van uw gading bij is.121 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws