israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe kunsthuid voor brandwond patiënten op basis van 'Spiderman technologie' uit Israël


Het Spincare apparaat van Nanomedic kan kunstmatige huiden "spinnen" voor patiënten met brandwonden en andere wonden. Foto: Nanomedic Technologies


De elektrospintechnologie van Nanomedic creëert kunstmatige huiden voor wonden, brandwonden en littekens, doormiddel van 3D-technologie en nanovezels zodat patiënten weer terug kunnen keren naar het normale leven.


Het behandelen van brandwonden, wonden en littekens brengt zowel psychologische als fysieke belemmeringen met zich mee. Deze behandeling is ook complex, kostbaar en kan een patiënt het gebruik van een ledemaat ontnemen.


Het Israëlische biotechbedrijf, Nanomedic Technologies heeft een kunstmatige huid ontwikkeld, die 3D-geprint is, rechtstreeks op de huid van een patiënt wordt aangebracht en na 24 tot 48 uur de patiënten in staat stelt om dat gebied te gebruiken zoals ze dat normaal zouden doen, legt Gary Sagiv, VP Marketing & Sales bij Nanomedic, uit.

"We hebben onze elektrospintechnologie gebruikt om een ​​gecommercialiseerd franchise-handapparaat voor wondverzorging te ontwikkelen dat een nano vezelmatrix via 3D-printen, rechtstreeks op de wond van een patiënt print, en drie specifieke gebieden behandelt, voornamelijk brandwonden, littekens en wondverzorging," zei Sagiv tegen Calcalist, ,eraan toevoegend: "mensen grappen dat onze technologie doet denken aan die van Spiderman."


Het Nanomedic-team. Foto: Nanomedic Technologies


De focus van Nanomedic ligt op het commercialiseren en ontwikkelen van zijn klinisch onderzoek. Het bedrijf test nu zijn elektrospun-genezende vezels matrix, die zal worden ingebed in menselijke huidcellen om weefselregeneratie te stimuleren. Het draagbare apparaat drukt een Nano vezelachtige genezingsmatrix rechtstreeks op de wond van een patiënt af.


“Ter vergelijking: in de jaren zestig namen computers een hele kamer in beslag en staan ​​ze nu op je bureaublad; op dezelfde manier hebben we onze technologie geminimaliseerd. We voegen er dan een ampul met polymeeroplossing aan toe en 3D-printen dat verband op een arm of een gewond lichaamsdeel”, merkte hij op.


Het kunstmatige verband van het bedrijf kan elk type brandwond behandelen, of het nu gaat om chemische of elektrische branden, evenals patiënten na een ski- of motorongeval of met enige vorm van fysieke huidbeschadiging.


De verbanden zijn ook luchtdicht, wat een bonus is wanneer de kans op infectie zich voordoet. “Het voorkomt dat bacteriën in een wond komen, maar onze technologie stelt patiënten ook in staat normaal te leven.


Als u uw hand verbrandt, verzorgen professionals dat gebied en kan uw hand een maand of langer buiten gebruik zijn, totdat deze geneest. Met onze technologie 'sprayen' we echter op op de wond, en u kunt dat ledemaat binnen 24-48 uur weer gebruiken.


Mensen kunnen zelfs een psychologisch probleem krijgen, maar met ons apparaat kunnen mensen weer normaal leven. Net zoals het ministerie van Volksgezondheid ons probeert aan te moedigen om naast Covid-19 ons leven te leiden, proberen we ook patiënten aan te moedigen om met hun verwondingen te leven en hun leven niet te laten domineren of belemmeren.”


Nanomedic is een spin-off van een groter bedrijf voor medische apparatuur, Nicast, dat een pionier was op het gebied van elektrospintechnologie. In 2018 is het bedrijf opgericht om zich uitsluitend te concentreren op de unieke Spincare-technologie.

Het Spincare-systeem bevindt zich voornamelijk in de markt voor huidvervanging, hoewel het tot nu toe geen directe concurrenten heeft in dat nicheveld. "Onze oplossing is efficiënter dan andere aanbiedingen die er zijn, heeft een hogere werkzaamheid en is veel goedkoper dan de alternatieven die er zijn," zei Sagiv.


“We hopen binnen twee tot drie jaar in elk land ter wereld actief te zijn. Een ding dat commercialisering ons heeft geleerd, is dat het langzaam moet gebeuren”, zei hij, eraan toevoegend dat het bedrijf hoopt in elke markt succesvol te zijn voordat het naar de volgende gaat. Hoewel sommigen deze benadering conservatief vinden, merkte hij op: “Het is de enige juiste manier om dingen voor elkaar te krijgen. We hebben in bijna elk land minstens één of twee geïnteresseerde partijen en we geloven dat de toekomst rooskleurig is. De wereld is onze oester.”
80 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws