israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe marina in Nahariya, vijf andere marina's langs kust van Israël afgewezen om milieu


Marina van Tel Aviv. Screenshot YouTube


De Nationale Subcommissie inzake Planningsprincipes heeft het nationale masterplan voor zes nieuwe jachthavens aan de Middellandse Zeekust besproken. De commissie besloot alleen de nieuwe jachthaven in Nahariya goed te keuren. Aan de discussie werd deelgenomen door lokale autoriteiten, ministeries, milieuorganisaties en gewone burgers.


Het plan van de Israel Port Authority en het Ministerie van Transport vroeg toestemming om jachthavens te bouwen in Nahariya, Bat Galim (Haifa), Hadera, Netanya, Sde Dov (Tel Aviv) en Bat Yam. Het plan riep ook op tot uitbreiding van zes bestaande jachthavens in Akko, Shavit (Haifa), Herzliya, Jaffa en Ashdod, en om gebruik te maken van de bestaande faciliteiten in de haven van Tel Aviv en de nabijgelegen elektriciteitscentrale van Reading, meldt het financiële dagblad Globes.


De woordvoerder van de Planning Administration zei: "De commissie denkt dat vanwege bezorgdheid over de aantasting van het kustmilieu en ervaringen uit het verleden die hebben aangetoond dat zand op de stranden is afgenomen en dat de impact van de vermindering van zand op de snelheid van erosie van de kliffen en de vermindering van het aantal beschikbare stranden voor gebruik door het publiek, wat een gratis openbare ruimte is voor vrije tijd, amusement en sport, is er in het algemeen geen ruimte voor het promoten van nieuwe jachthavens.


"Naar de mening van de commissie is er geen ruimte om de voorkeur te geven aan het bouwen van jachthavens ten behoeve van een relatief kleine bevolking boven het gebruik door het grote publiek. De commissie ziet de maatschappelijke gevolgen en het belang van het beschikbaar houden van open stranden zonder beperking van de toegang, waardoor iedereen op een volledig vrije manier van de strandbronnen kan genieten.Het Comité ziet de bevolking in de komende 30 jaar verdubbelen en de duidelijke behoefte aan meer strandbronnen voor vrije tijd en beschikbaar voor het grote publiek.


De commissie zei dat er minder zorgen waren over het verminderen van het zand in de regio Nahariya vanwege de dominante sedimenten daar.


De Society for the Protection of Nature in Israel zei: "Als dit de beslissing is van de Nationale Commissie, dan kunnen we zeker zeggen dat het annuleren van het plan om vijf jachthavens te bouwen, op de stranden die iedereen toebehoort, een enorme publieke prestatie is. waarvan het publiek, de natuur, het milieu en natuurlijk de stranden zullen profiteren omdat ze natuurlijk, open en toegankelijk blijven. Desalniettemin zal de Natuurbeschermings-organisatie zich blijven inspannen om ook de jachthaven in Nahariya. Het is mogelijk om een ​​oplossing te bieden voor toekomstige ligplaatsbehoeften en zelfs het aantal bestaande ligplaatsen te verdubbelen, alleen door de bestaande jachthavens efficiënter te maken en uit te breiden zonder dat er nog een jachthaven hoeft te worden gebouwd."
41 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws