israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe organisatie laat kinderen van kankerpatiënten gewoon kinderen zijn


Een collage van Jeremy's Circle-activiteiten. Foto met dank aan Jeremy's Circle


Toen de echtgenoot van Pamela Becker, Jeremy Coleman, in 2007 de diagnose maagkanker in stadium 4 kreeg, was ze zo betrokken bij de zorg voor hem dat ze weinig energie meer had voor hun drie kinderen, in de leeftijd van zes maanden tot zes jaar. Ze wendde zich tot vrienden voor hulp.


"Onze vrienden zouden alle kinderzitjes in de auto schuiven en mijn kinderen zouden gewoon met hen meegaan op familie-uitjes zoals wandelingen of films", vertelt Becker, nu 51, aan ISRAEL21c.


De ervaring van 'kinderen gewoon kinderen laten zijn' was zo belangrijk dat Becker haar persoonlijke tragedie in sociale actie veranderde.


Met Coleman's zussen begon Becker Jeremy's Circle , de eerste organisatie in Israël die kinderen en tieners van wie de ouders of broers en zussen kanker hebben "toestemming geeft om hardop te lachen en plezier te hebben".


Pamela Becker, voorzitter en oprichter van Jeremy's Circle, met twee kinderen in het programma. Foto door Sara Salamon via ISRAEL21C


"Ondanks het feit dat er iets vreselijks aan de hand is, moeten we nog steeds de tijd nemen om onze kinderen bij andere kinderen te laten zijn en contact met anderen te maken", zegt Becker.


"Niemand zorgde voor de gezonde kinderen in gezinnen die ook aandacht nodig hadden", legt ze uit.


Door met andere kinderen deel te nemen aan activiteiten, voelen ze zich „niet langer anders omdat ze hun broer in een rolstoel moeten rijden of omdat hun moeder een pruik moet dragen omdat ze haar haar heeft verloren”.


Coleman hielp zijn vrouw met het uitwerken van een businessplan voor de organisatie in de weken voordat hij stierf in 2008. Zijn zussen, Juliette en Naomi, en goede vrienden hebben Becker geholpen Jeremy's Circle te laten groeien van het ondersteunen van 25 families tot het ondersteunen van ongeveer 700 families.


Dit is een manier voor Becker om de dood van haar man om te zetten in iets positiefs. 'In naam van Jeremy doen we het goed,' zei ze.


Een gemeenschap van plezier


"We willen dat alle kinderen in een vreselijke situatie waarin ze een ouder of broer of zus hebben met kanker, of een geliefde verliezen aan kanker, een gemeenschap van plezier hebben", zegt Becker.


Wanneer iemand in een gezin ziek is, ligt de focus op de zieke patiënt. Gezinnen staan ​​vaak financieel, fysiek en emotioneel onder druk. Bij evenementen kunnen kinderen de stress en het verdriet van hun huis kwijtraken en afstand nemen van het idee dat "het niet respectvol is als ik hardop lach".


Voor het eerste Chanoeka-evenement in Jeremy's Circle bood een man aan om honderd hotdogs mee te nemen; iemand anders heeft een DJ voor ze gevonden. Dit jaar wordt het 14e opeenvolgende Jeremy's Circle Chanoeka evenement gehouden bij iJump in Petah Tikva.


In het afgelopen jaar, toen Covid-19 persoonlijke ontmoetingen verhinderde, organiseerde Jeremy's Circle online activiteiten. Nu heeft de organisatie een combinatie van online en persoonlijke evenementen.


De organisatie regelt vervoer en maaltijden; in de zomer bieden ze baseballcaps en zonnebrandcrème. Dankzij giften van particulieren en stichtingen zijn alle activiteiten gratis voor elk gezinslid.


Niet onmogelijk


Toen haar man ziek was, ging Becker naar een steungroep voor zorgverleners. Op een keer nam ze haar zesjarige dochter Zoe mee. Becker zag hoe geïsoleerd Zoe was en regelde een speelafspraakje met een ander meisje wiens ouder ziek was.


"Ik herinner me dat deze twee meisjes uren met elkaar op de speelplaats speelden", zegt Becker. "Deze ervaring om iemand te ontmoeten met een vergelijkbare situatie bracht enorme hoeveelheden opluchting."


Ondanks de persoonlijke tragedie voor Becker en haar familie, kent haar verhaal wel een happy end.


In haar steungroep ontmoette ze een man wiens vrouw twee maanden eerder stierf dan Jeremy. Het echtpaar voegde hun vijf kinderen, allemaal ongeveer even oud, samen in een nieuw gezin.


"Het is een unieke ervaring om een ​​echtgenoot te verliezen en we begrepen elkaar en kunnen bijna in steno praten", zegt ze.


Voor meer informatie, klik hier .


31 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws