israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe regels voor winkelen van kracht in Israël


Mensen wachten op toegang tot winkel in shopping mall. Screenshot YouTube


Het Israëlische kabinet heeft zondagavond in een telefonische stemming de volgende update voor het winkelen in winkelcentra en alleenstaande winkels goedgekeurd, die er vanaf dinsdag 11 januari als volgt zal uitzien:


Commerciële faciliteiten werken als volgt volgens de aangescherpte Purple Badge regels:

  • Toegang tot winkelcentra en gesloten commerciële voorzieningen is toegestaan ​​volgens de bezettingsgraad van 1:15 (één persoon per 15 vierkante meter).

  • Winkels met een vloeroppervlak van meer dan 100 vierkante meter, laten klanten binnen volgens de bezettingsgraad van 1:15 (één persoon per 15 vierkante meter.

  • Winkels met een vloeroppervlak van minder dan 100 vierkante meter, laten klanten binnen volgens de 1:7 bezettingsgraad (één persoon per zeven vierkante meter) of vier klanten (afhankelijk van wat hoger is).

  • Zitplaatsen in de foodcourts van het winkelcentrum zijn alleen toegestaan ​​als de exploitant van het winkelcentrum het gebied omheint en een toezichthouder plaatst die de Groene Pas controleert als voorwaarde voor toegang. Winkelcentra die niet op een dergelijke manier werken, mogen geen zitplaatsen in de food court aanbieden; de eetstalletjes zullen om een Groene Pas vragen.

  • Iedereen in het winkelcentrum moet een mondkapje dragen.

  • Exploitanten van winkelcentra moeten namens hen toezichthouders plaatsen die de aanwezigen op de hoogte stellen van de richtlijnen en hen erop wijzen dat deze richtlijnen moeten worden nageleefd, inclusief het dragen van mondkapjes.

  • Exploitanten van winkelcentra en commerciële voorzieningen zullen namens hen de stationering van coronavirus toezichthouders vergroten.

Deze nieuwe regels worden om middernacht van kracht, in afwachting van goedkeuring door de commissie Grondwet, Justitie en Recht van de Knesset.


72 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws