israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe richtlijnen voor quarantaine zijn van kracht geworden in Israël


Lange rijen bij de Drive-through testcentra. Screen shot Channel 12 News


Na een lange periode waarin degenen die aan de Omicron variant waren blootgesteld, in quarantaine moesten gaan en daarbij PCR-tests moesten laten uitvoeren, zijn vanaf vandaag nieuwe regels van kracht geworden waarbij gevaccineerde vrijgesteld zijn van langdurige isolatie.


De beslissing om het isolatiebeleid te versoepelen, tegen de achtergrond van de stijgende morbiditeit, komt voort uit de angst dat de economie zal lamleggen, en dat het aantal geverifieerde personen zeer hoog zal zijn en velen in quarantaine zullen zitten.


Tot nu toe kwamen alleen PCR-testen in aanmerking om de quarantaine te verkorten. Volgens de nieuwe richtlijnen mag ook een negatieve snelle antigeentest worden gebruikt, maar geen thuistest. Als de antigeentest positief is, is een PCR-test vereist.


De staat zou betalen voor de antigeentests voor degenen die worden blootgesteld aan een definitief geval, zei het ministerie.


De nieuwe richtlijn is alleen van toepassing op degenen die als volledig gevaccineerd worden beschouwd (hetzij met een booster of binnen zes maanden na een tweede dosis); de niet-gevaccineerde moet een PCR-test uitvoeren.


Degenen die positief testen met een antigeentest, moeten dan een PCR-test nemen. Als die negatief is, kunnen ze de quarantaine verlaten, als het positief is, moeten ze 10 dagen in zelfisolatie gaan tot ze hersteld zijn, met toestemming van een arts.


Degenen die niet zijn gevaccineerd, moeten 14 dagen in zelfisolatie, met de mogelijkheid om de periode te verkorten met een negatieve PCR-test op dag 7, aldus het ministerie.


Volgens de nieuwe richtlijnen hoeven volledig gevaccineerde mensen die zijn blootgesteld aan een variant van het coronavirus alleen in quarantaine te gaan totdat ze negatieve resultaten krijgen van een PCR-test.


Zodra ze zijn vrijgelaten, mogen ze de komende 10 dagen geen massale evenementen of plaatsen met risicovolle populaties betreden, zoals verpleeghuizen. Tot nu toe hoefden volledig gevaccineerde Israëli's niet in quarantaine te gaan na blootstelling aan een Covidpatiënt, maar moesten in quarantaine als werd vermoed dat het Omicron was.
88 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws