israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nog 151 Covid-19 patiënten in ziekenhuis, 526 nieuwe virus besmettingen op woensdag


Ter illustratie. Foto via MDA


Het aantal dagelijks nieuwe besmettingen blijft in Israël min of meer stabiel, terwijl er een gestage afname is van het aantal Covid-19 patiënten in de ziekenhuizen, zo blijkt uit de donderochtend door het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakte cijfers.


Op woensdag werden 91.978 mensen op het Covid-19 virus getest, waarbij 526 (0,58%) besmet bleken te zijn.


Het totaal aantal actieve virus patiënten in het land staat nu op 5.584, 85 minder dan op dinsdag, waarvan er 151 in het ziekenhuis zijn opgenomen, 5 minder dan op dinsdag, waarvan er 115 ernstig ziek zijn, 1 meer dan op dinsdag, met 68 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er zijn de afgelopen 3 mensen aan het virus overleden waardoor het totaal aantal doden nu op 8.199 staat.


In de Hebreeuwse pers verschijnen artikelen waaruit blijkt dat er binnen de regering wordt overwogen dat werknemers bij de overheid zich verplicht moeten laten vaccineren.


Daarnaast circuleert er een voorstel dat PCR-tests niet langer gratis zullen zijn voor kinderen ouder dan vijf, meldde Channel 12-nieuws.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd:


45 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws