israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Nog geen einde aan stijging nieuwe dagelijkse Covid besmettingen; toename ernstige patiënten


Ter illustratie. Screenshot YouTube


De stijging van het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen blijft doorgaan in Israël terwijl ook het aantal ernstig zieke virus patiënten blijft toenemen.


Uit de cijfers van het ministerie van Volksgezondheid, blijkt dat er tot zaterdag 298.959 mensen op Covid-19 zijn getest, waarbij 54.821 met het virus besmet bleken. Het positiviteit percentage kwam uit op 14,75%.


Er zijn nu 273.072 actieve viruspatiënten in het land, waarvan er 386 ernstig ziek in de ziekenhuizen zijn opgenomen, waar dat op donderdag nog 308 patiënten waren.


Van hen verkeren 115 in kritieke toestand met 92 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Sinds donderdag zijn er 11 mensen aan de gevolgen van het virus overleden waardoor het dodental nu op 8.304 staat.


Volgens professor Eran Segal zal de komende week het hoogtepunt van de morbiditeitsgolf bereikt worden en zullen er elke dag tussen de 40.000 en 50.000 nieuwe geverifieerde mensen bijkomen, zei hij tijdens een interview zaterdagavond op Channel 12 News.


Het aantal ernstige patiënten zal naar verwachting ook aanzienlijk stijgen, maar de aantallen zullen nog ver verwijderd zijn van die op het hoogtepunt van de derde golf. Het goede nieuws is dat er na de komende week een begin van een daling van de huidige golf wordt verwacht.

Screenshot Channel 122 News


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):
139 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws