israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nog geen ernstige COVID-gevallen onder gevaccineerde patiënten die besmet zijn met Omicron


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Onder de met de nieuwe virusvariant omicron besmette personen zijn tot nu toe nog geen ernstige patiënten gevonden, deelde het ministerie van Volksgezondheid mee. Maar experts voegden eraan toe dat het nog twee weken zal duren voordat er geloofwaardige gegevens zijn over de vaccinresistentie van de variant


Dr. Sharon Preis, het Israëlische hoofd van de volksgezondheidsdiensten, waarschuwde zondag dat de kans op infectie met de COVID-variant omicron “zeer hoog” is.


Ze als voorbeeld een vlucht van Zuid-Afrika naar Nederland, waar 62 van de 600 passagiers besmet bleken te zijn. "Dit is heel, heel snel", zei Alroy-Preis.


Volgens het ministerie van Volksgezondheid is een vrouw in Israël vanaf zondagochtend een bevestigd geval van de ommicron variant en zijn er al 12 vermoedelijke gevallen.


De nationale coronavirus-tsaar, prof. Salman Zarka, zei zondag dat de komende week een vaccinatiecampagne op Arabische scholen zou beginnen en uiteindelijk zou worden uitgebreid naar de rest van het onderwijssysteem.


"De nieuwe variant vereist dat we niet langer op het hek zitten", vertelde prof. Zarka aan nieuwswebsite Ynet.


In een poging om de verspreiding van de omicron-variant snel onder controle te krijgen, besloot een ministeriële commissie die de COVID-reactie van het land leidde, zaterdag de toegang voor niet-ingezetenen vanaf zondag om middernacht te verbieden . Bovendien zullen er strengere quarantaine- en testregels worden opgelegd aan Israëli's die terugkeren uit het buitenland, ongeacht de vaccinatiestatus.


73 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws