israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Nog niet officieel, maar onder deze voorwaarden kunnen toeristen Israël bezoeken vanaf 1 november


Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het is nog niet officieel, maar uit berichten van de publieke omroep KAN en de kranten Haaretz en Globes, wordt duidelijk onder welke voorwaarden toeristen vanaf 1 november Israël kunnen bezoeken.


Het is duidelijk dat gevaccineerde burgers uit 40 landen, waaronder alle EU-landen, vanaf 1 november weer welkom zijn in Israël, maar Amerikaanse toeristen zullen waarschijnlijk individuele toestemming moeten vragen om het land binnen te kom


Het enige wat de officiële publicatie nog tegenhoudt is dat regering worstelt met een reeks dilemma's met betrekking tot de criteria om toeristen het land binnen te laten zonder enige tijd in quarantaine te hoeven zitten.


“De informatie wordt naar buiten gebracht om ons voor te bereiden op wat we hopen een op handen zijnde heropening van de grenzen is, behoudens een onvoorziene ontwikkeling. We weten niet wanneer de aankondiging zal komen – deze week, volgende week of later – maar we zijn ervan overtuigd dat ze er alles aan doen om het land open te stellen voor toeristen uit Europa en de VS”, Elisa Moed, CEO van Travelujah, een bedrijf dat gespecialiseerd is in christelijk toerisme naar Israël


De kranten Haaretz en Globes weten te melden dat volgens de informatie die functionarissen aan touroperators en de media hebben verteld, toegang tot Israël alleen wordt toegestaan ​​voor buitenlandse burgers die in de afgelopen zes maanden twee COVID-vaccindoses hebben gekregen, of in de afgelopen zes maanden hersteld zijn van COVID of een derde booster hebben gehad. Deze vereisten zijn identiek aan die welke Israëli's nodig hebben om de Groene Pas te ontvangen die toegang geeft tot openbare ruimtes.


Gevaccineerde burgers uit 40 landen zouden al op 1 november tot Israël kunnen worden toegelaten. De lijst van landen zal grotendeels, maar niet uitsluitend, bestaan ​​uit die in de Europese Unie. De lijst is samengesteld uit landen waarmee Israël wederzijdse overeenkomsten heeft voor de uitwisseling van medische informatie op basis van gedigitaliseerde vaccinatiegegevens, waardoor Israëlische functionarissen gemakkelijk toegang hebben tot door de staat uitgegeven vaccinatiecertificaten.


Globes weet te melden dat volgens het plan Israël vaccinaties zal accepteren die zijn erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), inclusief de verschillende Chinese vaccinaties, maar niet de Russische Spoetnik-vaccinatie.


Zoals ook geldt voor alle Israëli's die terugkeren naar Israël, zullen buitenlandse toeristen binnen 72 uur voor het aan boord gaan van hun vlucht een negatieve test moeten laten zien en bij de landing op de luchthaven Ben Gurion nog een PCR-test moeten doen. Ze moeten in isolatie blijven totdat ze die testresultaten ontvangen, wat gewoonlijk binnen 24 uur geschiedt.


178 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws