top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Officiële cijfers tonen dalende R-waarde en dalend aantal virus patiënten


Ter illustratie. Foto via Wix.


De zondagmorgen door het Israëlische ministerie van Volksgezondheid verstrekte cijfers laten zien dat er sprake is van een dalend aantal Covid-19 patiënten en een dalende R-waarde die voor het eerst in weken onder R-1 is gekomen.


Het R-nummer staat momenteel op 0,98. Het R-getal van Israël begon vrijdag te dalen, toen het daalde tot 1, nadat het op 18 november voor het eerst sinds september boven 1 was gestegen.


Nadat op vrijdag 89.000 mensen waren getest bleken 447 (0,51%) besmet te zijn met Covid-19. Op zaterdag werden 39.067 mensen getest, waarbij bleek dat 241 (0,63%) besmet bleek.


Het totaal aantal actieve virus patiënten in het land blijft dalen en staat nu op 5.306. Hiervan zijn er 152 in een ziekenhuis opgenomen, waarvan er 110 als ernstig worden gedefinieerd met 64 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Gedurende het weekend zijn 5 mensen aan Covid-19 overleden waardoor het totaal aantal doden nu op 8.204 staat.


Het aantal virus patiënten met de Omicron variant is gestegen tot 7, nadat een moeder met 3 dochters met deze variant besmet bleken na terugkomst uit Zuid-Afrika.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd:
61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page