israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Olympische Spelen in Peking eindigen zonder medaille voor Israël


Schaatser Vladislav Bykanov eindigde als derde in de kwartfinales van de 500 meter sprint in 41,17 seconden op de Winterspelen in Peking. Foto door Wander Roberto via het Olympisch Comité van Israël via ISRAEL21C


De sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking zondag, betekende opnieuw Olympische Winterspelen zonder een enkele medaille voor Israël. Desalniettemin hadden de zes atleten die Israël vertegenwoordigden enkele hoogtepunten te vieren.


Barnabas Szollos, 23, zei bij de start dat het zijn doel was om in de top 30 te eindigen. Hij skiede in vijf evenementen en eindigde twee keer in de top 30, twee keer in de top 20 en één keer in de top 10 en eindigde op de zesde plaats in alpineskiën voor mannen en een nieuw Israëlisch record in die sport. Hij was slechts 1,07 seconden verwijderd van het winnen van een medaille op zijn eerste Olympische Spelen.


De 32-jarige Vladislav Bykanov vestigde een persoonlijk record van 2:09,95 minuten op de 1.500 meter korte baanschaatsrace. Hij werd zesde in de halve finale van dat evenement en derde in de kwartfinale van de 500 meter voor mannen. Bykanov eindigde zijn Olympische optreden op de 12e plaats algemeen.


Kunstschaatssters Hailey Kops, 19, en Evgeni Krasnopolski, 33, eindigden op de 15e plaats tussen 19 kunstschaatsparen.


Alexei Bychenko, 34, werd 26e in het korte programma enkel kunstschaatsen heren.


Noa Szollos, 19, behaalde haar beste resultaat in het super G ski-evenement voor dames en eindigde op de 34e plaats.


De Paralympische Winterspelen beginnen op 4 maart in Peking. De enige deelnemer van Israël is de 20-jarige alpineskiër Sheina Vaspi.
26 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws