israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Om depressie te behandelen kweekt Israëlisch lab 'magische' paddenstoelen


Foto met dank aan PsyRx


Diep in het enorme wetenschappelijke onderzoeks complex in Rehovot, waar de campus van de landbouwafdeling van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem is gevestigd, verbouwt in een weggestopt laboratorium een kleine groep Israëlische wetenschappers enkele van de meest geconcentreerde, pure en krachtige organische" magische” psilocybin paddenstoelen die ooit door de mens zijn gemaakt.


En dan moet u niet denken aan een of ander geheim project, nee het ligt simpeler, afgelopen februari werd Oregon de eerste Amerikaanse staat die zowel psilocybine-paddenstoelen voor de behandeling van geestelijke gezondheidszorg in gecontroleerde omgevingen legaliseerde als het op staats brede basis decriminaliseerde, nadat het in de afgelopen jaren door meerdere Amerikaanse steden was gedecriminaliseerd, schrijft de The Jerusalem Post.


De reden hiervoor zijn onderzoeken die aantonen dat psilocybin een positief effect heeft bij de behandeling van depressie, angst, verslaving, anorexia, zwaarlijvigheid, clusterhoofdpijn, de ziekte van Alzheimer, posttraumatische stress stoornis en diverse persoonlijkheidsstoornissen.


Het Israëlisch farmaceutisch R&D-bedrijf, PsyRx, wil profiteren van deze nieuwe hausse in onderzoek door als eerste biologische bioreactortechnologie te gebruiken om psilocybin en andere biologische psychoactieve verbindingen te produceren met een consistente kwaliteit die voldoet aan de GMP-normen.


Terwijl psilocybine-paddenstoelen, zowel in “trip”-vorm als in kleinere, gecontroleerde doses die vaak “microdoses” worden genoemd, veelbelovend zijn gebleken in een verscheidenheid aan medische gebieden, ligt de huidige focus van het bedrijf op de gebieden van depressie en verslaving.


Naast de psilocybin produceert het bedrijf ook ibogaïne van hoge kwaliteit, een psychoactieve alkaloïde waarvan is aangetoond dat het effectief is bij het verminderen van de ernst van de verslaving en vooral nuttig is voor het verminderen van ontwenningsverschijnselen van opioïden.


Van ibogaïne is ook bekend dat het de hersenen beïnvloedt op een manier die vergelijkbaar is met antidepressiva, maar via verschillende neurale paden. Dit brengt de onderzoekers van het bedrijf ertoe te geloven dat ze de werking van antidepressiva mogelijk kunnen verkorten van weken en zelfs maanden tot slechts enkele dagen, terwijl ze ook de bijwerkingen drastisch verminderen.


De wetenschappers minimaliseren biologische mutaties door het veranderen van de grote verscheidenheid aan aanvullende verbindingen die mogelijk het uiteindelijke effect van het medicijn zouden kunnen veranderen door in wezen een "ouder-schimmel" te hebben waarvan ze monsters kunnen nemen, in plaats van elke keer nieuwe, meer biologisch diverse gewassen te kweken.


Het bedrijf heeft tot nu toe zijn aanvankelijke doelen bereikt om met succes psilocybine te kweken op vaste en vloeibare oppervlakken - kleurrijke, met paddenstoelen gevulde bekers en petrischalen zijn inderdaad verspreid over hun laboratorium - zoals de Post kan bevestigen.


Ze zijn ook begonnen met hun fase voorafgaand aan indiening bij de FDA voor goedkeuring om een ​​op Ibogaïne gebaseerd microgedoseerd antidepressivum te testen in combinatie met een bekend FSSR-medicijn. Hun plan voor de ontwikkeling ervan zal in 2022 worden afgerond.100 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws