israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

OncoHost uit Israël gaat samen met Britse NHS bestuderen hoe patiënten op immuuntherapie reageren


Screenshot YouTube


De uit Israël afkomstige startup OncoHost, ontwikkelaar van een bloedtest om te voorspellen hoe goed kankerpatiënten zullen reageren op hun behandeling, zegt in een persbericht dat het zal samenwerken met de Britse National Health Service (NHS) om acht klinische proeflocaties in het Verenigd Koninkrijk op te zetten.


De proeven zullen zich richten op patiënten die de 'diagnose melanoom in een gevorderd stadium of niet-kleincellige longkanker' hebben gekregen, met als doel hun reactie op immunotherapiebehandelingen te voorspellen.


"Deze samenwerking met de NHS zal de OncoHost "een geweldige kans" geven om zijn onderzoek uit te breiden en de mogelijkheden van zijn technologie te verbeteren", aldus het bedrijf.


De nieuwe proefsites zullen deel uitmaken van het lopende onderzoek van OncoHost, dat gebruikmaakt van het hostrespons profileringsplatform van het bedrijf, PROphet genaamd.


"Immunotherapie heeft in bepaalde situaties uitstekende resultaten opgeleverd voor verschillende vormen van kanker, waardoor patiënten hun kanker langer onder controle kunnen krijgen met behoud van kwaliteit van leven en langere overleving", zegt Dr. David Farrugia, medisch oncoloog bij NHS en hoofdonderzoeker van alle acht NHS. klinische proeflocaties in de verklaring.


"Succes met immunotherapie is echter niet bij elke patiënt gegarandeerd, dus deze PROFETISCHE studie probeert veranderingen in eiwitten die in het bloed circuleren te identificeren, wat artsen kan helpen om de beste behandeling voor elke patiënt te kiezen," voegde hij er aan toe.


PROphet is een diagnostisch platform dat een grootschalige studie van eiwitten combineert met AI om de reactie van patiënten op immunotherapie te voorspellen en resistentie tegen processen te identificeren. Het platform scant meer dan 1.000 eiwitten in de bloedmonsters van een patiënt, en in combinatie met bio-informatica en op machine learning gebaseerde algoritmen die zijn ontwikkeld door OncoHost, analyseert het eiwitveranderingen in de bloedmonsters om de biologische processen bij de patiënt te volgen als reactie op een bepaalde kankertherapie.


Dit profiel is dan "zeer voorspellend" voor hoe patiënten zullen reageren, waardoor een gepersonaliseerde behandelplanning mogelijk wordt, aldus het bedrijf. Dit helpt clinici te voorzien van mogelijke combinatiestrategieën om therapieresistentie te overwinnen.


Eerdere onderzoeken in Israël en de VS hebben aangetoond dat PROphet "hoge nauwkeurigheid" heeft bij het voorspellen hoe patiënten met NSCLC en melanoom zullen reageren op verschillende therapieën, aldus het bedrijf in een verklaring.


“De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat immunotherapie geen 'one-size-fits-all'-oplossing is. Bij OncoHost maken we gebruik van de allernieuwste proteomische en AI-gebaseerde hostresponswetenschap, met als doel het meest urgente probleem in de oncologie van vandaag aan te pakken: resistentie tegen kankerbehandeling”, zegt Dr. Ofer Sharon, CEO van OncoHost in de verklaring.


"Onze PROPHETIC-studie biedt een meer diepgaand inzicht in de responsiviteit van patiënten op therapie en samenwerking met de NHS zal ons een geweldige kans geven om ons onderzoek uit te breiden, de mogelijkheden van onze technologie te verbeteren en onze kennis in het veld te vergroten om de ultieme oplossing te bieden voor oncologen en artsen.”


Deze samenwerking loopt vooruit op de lancering van de PROphet-software later dit jaar, aldus het bedrijf. OncoHost gaat door met het openen van aanvullende klinische proeflocaties over de hele wereld en zal haar onderzoek uitbreiden naar andere vormen van kanker, waaronder eierstokkanker, hoofd / hals kanker en urogenitale kankers, in de hoop een vroege identificatie mogelijk te maken van niet-reactiviteit op kankerbehandeling en de ontdekking van nieuwe doelen om therapieresistentie te overwinnen.


Het werk is gebaseerd op een decennium van onderzoek door Prof. Yuval Shaked van het Israel Institute of Technology, Technion in Haifa.
30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
 
israelnieuws