israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Onder de door Newsweek uitgeroepen 'World's Best Smart Hospitals' zijn 4 Israëlische ziekenhuizen


Sheba Medical Center. Screenshot YouTube


Vier Israëlische ziekenhuizen werden afgelopen week opgenomen op de door Newsweek samengestelde lijst van "World's Best Smart Hospitals " vanwege hun vermogen om slimme technologieën te gebruiken om de zorg te beheren en te verbeteren. Het Sheba Medical Center staat op plek 13.


De eerleijkheid gebied om te melden dat er ook vier Nederlandse ziekenhuizen op deze lijst staan met als eerste op plek 58 het Erasmus Medisch Centrum.


De lijst, samengesteld door Newsweek in samenwerking met het databedrijf Statista, noemt de 250 grootste ziekenhuizen die 'het beste gebruikmaken van de meest geavanceerde technologieën', legde projectredacteur David H. Freedman uit in zijn inleiding tot de index. "Ze zijn toonaangevend in hun gebruik van AI, robotchirurgie, digitale beeldvorming, telegeneeskunde, slimme gebouwen, informatietechnologie-infrastructuur en EPD's. De ziekenhuizen op deze lijst zijn degenen om naar te kijken.” (EPD's zijn elektronische medische dossiers.)


Naast het Sheba Medical center staan ook het Tel Aviv Sourasky Medical Center (nr. 84), Hadassah-Universitair Medisch Centrum (nr. 196) en Rabin Medical Center (nr. 215) op deze jaarlijkse lijst.


De lijst is gebaseerd op aanbevelingen van ziekenhuisdirecteuren en medische innovatie-experts van over de hele wereld die de centra beoordeelden volgens de bovenstaande categorieën. Een evaluatieproces in drie stappen omvatte diepte-interviews met experts in het veld en aanbevelingen van de ziekenhuizen; een enquête onder meer dan 13.000 artsen, ziekenhuis- en gezondheidsbeheerders; en vervolgens werd de informatie gerangschikt.


“De pandemie heeft ziekenhuizen aan de ultieme stresstest onderworpen”, schreef Freedman. “Door hen te dwingen zich aan te passen aan golven van COVID-19-patiënten, behandelingsprotocollen te veranderen, haperende toeleveringsketens en een massale uitrol van vaccins, om maar een paar van de uitdagingen van het afgelopen jaar te noemen, heeft de uitbraak het belang van geavanceerde technologie duidelijk gemaakt.


"De ziekenhuizen die de crisis het best hebben doorstaan, waren over het algemeen degenen die al openstonden voor het integreren van nieuwe technologieën en het benutten van datagestuurde kansen zodra deze beschikbaar kwamen", vervolgde hij. “Deze les kan een van de meest ingrijpende en blijvende effecten van de pandemie blijken te zijn.”


Volgens Freedman zal de markt voor slimme ziekenhuistechnologie naar verwachting 35 miljard dollar bereiken in 2021 en maar liefst 83 miljard dollar in 2026.

"De verkiezing van Hadassah op deze eervolle lijst wekt een enorme trots op nationaal niveau", zei de interim-directeur van het ziekenhuis, Yoram Weiss. "Onze ziekenhuismedewerkers, in elke sector en functie, zijn de drijvende kracht - en hebben de uitgebreide kennis - om gebruik te maken van geavanceerde en slimme technologieën, waarvan vele baanbrekend zijn op mondiaal niveau."62 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws