top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ontdek de wonderen van Israël:5 hoogtepunten voor wie het land nog moet ontdekken


Oude stad van Jeruzalem. Screenshot YouTube


Israël, het land van melk en honing, is een bestemming die voor iedereen wat heeft. Of je nu op zoek bent naar geschiedenis, cultuur of avontuur, Israël heeft het allemaal. Het land is de thuisbasis van enkele van de meest iconische religieuze plaatsen ter wereld, evenals prachtige stranden, heerlijk eten en een bruisend nachtleven.


Voor geschiedenisfanaten biedt Israël een schat aan oude bezienswaardigheden om te verkennen. Zo is onder andere de Oude Stad van Jeruzalem met haar kronkelende straatjes en oude architectuur een absolute must-see.


Voor cultuurliefhebbers biedt Israël een grote verscheidenheid aan culturele ervaringen. Tel Aviv Museum of Art is bijvoorbeeld een must voor kunstliefhebbers terwijl het Israel Museum in Jeruzalem een geweldige plek is om te leren over onder andere kunst, archeologie en de geschiedenis van het Joodse volk. Toeristen kunnen ook de levendige markten en streetfood in Jeruzalem en Tel Aviv verkennen en de traditionele bedoeïenencultuur in de Negev woestijn ervaren.


Voor avonturiers biedt Israël een scala aan buitenactiviteiten. Toeristen kunnen onder andere hiken in natuurreservaat Ein Gedi, migratievogels ontdekken in natuurreservaat Hula, jeep tours ondernemen in de Negev woestijn, duiken in de Rode Zee of dobberen in de Dode Zee.


Hieronder de 5 hoogtepunten van het Mediterraanse land!


De Oude Stad van Jeruzalem


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme

De Oude Stad van Jeruzalem is een van de meest heilige plaatsen voor joden, christenen en moslims en biedt een unieke mix van historische monumenten, culturele bezienswaardigheden en religieuze locaties. Geen enkele andere plek biedt zoveel bezienswaardigheden en emotioneel inspirerende plekken op één vierkante kilometer. Een rondleiding door de Oude Stad van Jeruzalem is een gelegenheid om te verdwalen tussen de kronkelende paden en verbinding te maken met de geschiedenis, cultuur en spiritualiteit van de stad. Enkele must-sees zijn de Klaagmuur, de Heilige Grafkerk, de Stad van David en de Rotskoepel.


De Dode Zee


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme

De Dode Zee, officieel de laagste plek op aarde (428m onder zeeniveau), is een uniek natuurfenomeen en een populaire bestemming voor toeristen vanwege de hoge concentratie van mineralen en de lage zoutgehalte in het water. Van de helende krachten van het kobaltblauwe water van de Dode Zee, via de ontzagwekkende schoonheid van het omringende landschap tot de talloze fascinerende bezienswaardigheden die dit gebied te bieden heeft, de Dode Zee is een plaats van rust, gezondheid en inspiratie voor lichaam en geest. Een populaire activiteit is natuurlijk het drijven in de Dode Zee, maar het is zeker een aanrader om de omgeving te verkennen. Zo is er bijvoorbeeld Ein Gedi, een natuurreservaat bekend om haar watervallen en poelen.


Masada


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme

Masada is een historisch fort gebouwd door koning Herodes de Grote en biedt een prachtig uitzicht over de Dode Zee. Masada is niet alleen belangrijk omdat het een UNESCO werelderfgoed is, maar ook vanwege haar symbolische betekenis van vastberadenheid en heldenmoed, die tot op de dag van vandaag voortduurt met vele Israëlische soldaten die hier de eed afleggen. Masada is extreem hoog en kan te voet worden beklommen via het kronkelende "slangenpad" of met een kabelbaan die van het toeristencentrum aan de voet van de berg naar de top loopt.


Akko (Acre)


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme

Akko (Acre), een overwegend Arabisch sprekende stad, is door UNESCO erkend als werelderfgoed en belooft bezoekers een emotionele reis naar een glorieus verleden en een unieke ervaring. Veel meer dan een historisch en archeologisch wonder, heeft Akko ook kleurrijke oosterse markten, musea, stranden en watersportfaciliteiten, een vissershaven, jachthaven, restaurants, hotels en jaarlijkse pittoreske festivals. Het historisch erfgoed van de stad, de zeldzame mix van Oost en West, authentieke blikken uit het verleden en unieke overblijfselen uit verschillende culturen, hebben Akko gemaakt tot een van de meest vitale steden uit de Oude Wereld.


Jaffa


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme

Jaffa, oftewel Yafo, is het kleinere zusje van Tel Aviv, en is duizenden jaren oud. Een wandeling door Jaffa onthult charmante kronkelende steegjes afgewisseld met kunstgaleries, historische gebouwen, pas gerenoveerde hotels in bijzondere wijken en een groot aantal authentieke restaurants. De beroemde vlooienmarkt in Jaffa is boordevol antiek en wordt beschouwd als een centrum voor het nachtleven met trendy bars en coole eetgelegenheden. De haven van Jaffa, een van de oudste havens ter wereld, diende duizenden jaren lang vissers, zeelieden, kooplieden, kruisvaarders, veroveraars en immigranten en vandaag de dag doet de haven nog steeds dienst als vissershaven.

203 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page