top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ontdekking AY 4.2 variant houdt mogelijk grenzen van Israël geslotenDe ontdekking van de AY 4.2 variant van het Delta virus bij een jongetje van 11 jaar uit Moldavië die op Ben Gurion Airport aankwam, heet alle alarmbellen in Israël laten afgaan. Tijdens een spoedbijeenkomst woensdagavond met virus experts hintte premier Bennett op de mogelijkheid om de grens van Israël niet op 1 november voor buitenlandse toeristen te openen.


De premier gaf aan dat het voorgestelde kader om de herlancering van het gevaccineerde toerisme in Israël volgende maand mogelijk te maken, waarschijnlijk zal worden gewijzigd vanwege de aanwezigheid van de nieuwe stam, zonder de wijzigingen in detail te beschrijven, zo valt op te maken uit de persverklaring.


Tijdens de bijeenkomst zei Bennett letterlijk: "dat het plan om toeristen in Israël toe te laten moet worden bijgewerkt met deze laatste informatie".


“Er moet snel actie worden ondernomen om het succes dat tot nu toe is behaald in de strijd tegen het virus te behouden”, staat in een verklaring van het kantoor van premier Bennett, waarbij werd aangegeven dat er een uitwisseling van informatie met andere landen zal plaatsvinden.


Gezondheidsfunctionarissen overwegen om quarantaine verplicht te stellen voor iedereen die in contact komt met iemand die positief test op de AY4.2-subvariant, zelfs als ze volledig zijn gevaccineerd en anderszins zijn vrijgesteld van quarantaine, zei Channel 12.


Deze nieuwe variant is onlangs in verschillende Europese landen ontdekt en er wordt aangenomen dat het een heropleving van het virus in het VK heeft aangewakkerd, waar het nu meer dan 10% van alle gevallen uitmaakt.


Het hoofd van het Laboratorium voor Tumorimmunologie en Immunotherapie van de Bar-Ilan Universiteit, prof. Cyrille Cohen, vertelde aan Ynet dat hoewel de variant niet in het VK is ontstaan, deze zich daar voornamelijk heeft ontwikkeld.


Volgens Cohen, is, ondanks het feit dat slechts één geval officieel werd geïdentificeerd in Israël, het veilig om aan te nemen dat er nog anderen zijn die nog moeten worden ontdekt.


"We kunnen beoordelen dat degenen die de variant dragen, degenen zijn die uit het buitenland zijn teruggekomen. Hoezeer we ook PCR-tests kunnen uitvoeren voor iedereen die naar Israël terugkeert, naar mijn inschatting en naar inschatting van vele anderen, is het niet genoeg’, zegt Cohen.


"Het kan zijn dat je bij aankomst op Ben Gurion Airport negatief hebt getest, maar je zou besmet kunnen zijn in het vliegtuig, misschien de dag ervoor of de dag erna. Daarom denk ik dat we na vier dagen nog een test moeten aanbevelen. de terugkeer naar Israël", voegde Cohen eraan toe.


Op dit moment is het zo dat iedereen die Israël binnenkomt – ongeacht zijn staatsburgerschap of vaccinatiestatus – een COVID PCR-test moet ondergaan voordat hij of zij vanuit het buitenland vertrekt en na de landing op Ben-Gurion Airport opnieuw een PCR test moet doen. Op dinsdag testten 19 mensen die het land binnenkwamen positief, 22 op maandag en 27 op zondag, wat neerkomt op minder dan 0,1% van al degenen die de laatste dagen Israël binnenkwamen.


257 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page