top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ontheemde Israëlische kinderen leren en spelen in een mobiel technologie lab

Een Machshava Tova-instructeur met ontheemde kinderen in het technologielaboratorium. Foto met dank aan Machshava Tova met ISRAEL21c


Zestig kinderen die onderdak hebben gevonden in een hotel in Jeruzalem sinds ze op 7 oktober uit Sderot, vlakbij de grens met Gaza , werden geëvacueerd , hebben nu een mobiel technologielaboratorium waar ze kunnen leren en spelen, dankzij de non-profitorganisatie Machshava Tova .


Normaal gesproken gericht op het bieden van technologieonderwijs aan kansarme gemeenschappen in heel Israël in vredestijd, levert de in Jeruzalem gevestigde organisatie nu ook tijdelijke onderwijsondersteuning aan ontheemde studenten.


“Machshava Tova” betekent letterlijk “een goede gedachte” en is ook een woordspeling; machshev betekent ‘computer’ in het Hebreeuws.


Met $ 45.000 van de Combined Jewish Philanthropies of Boston's Israel Emergency Fund kocht Machshava Tova computers, projectoren, 3D-printers, VR-brillen en andere apparatuur voor het laboratorium en gaf hij ook instructeurs en online technologiecursussen.

Twee kinderen uit Sderot gebruiken computers die Machshava Tova in hun hotel in Jeruzalem heeft geleverd. Foto met dank aan Machshava Tova via ISRAEL21c


Netanel Levi, manager van het technologielab, zei: “Machshava Tova betrekt, met de steun van CJP, onze studenten op een spannende en indrukwekkende manier. De studenten kijken reikhalzend uit naar deze activiteiten, waarbij ze kwaliteitswerk met computers en technologie ervaren. Kinderen voelen zich capabeler nadat ze met onze instructeurs in het computerlokaal hebben gewerkt, en we geloven dat dit ook helpt om hen veerkrachtiger te maken in een extreem uitdagende tijd.”


Nadat de ontheemde families naar huis kunnen terugkeren, zal de uitrusting worden gedoneerd aan het Sderot-schoolsysteem.


Machshava Tova, opgericht in 2003 door docenten en technologieprofessionals onder leiding van Astorre Modena, een Israëlisch-Italiaanse ondernemer en managing partner van de Terra Ventures Partners, streeft ernaar sociale hiaten te overbruggen door middel van toegankelijkheid van technologie.


De organisatie is actief in de sociale en geografische periferie van Israël en bevordert sociaal leiderschap onder verschillende gemarginaliseerde bevolkingsgroepen, waaronder kinderen en jongeren die risico lopen, mensen met een handicap, mensen die werk zoeken en ouderen. Het richt zich op de unieke behoeften van elke bevolkingsgroep, inclusief vrouwen, nieuwe immigranten, ultraorthodoxen en minderheidsgroepen.

Machshava Tova-instructeurs laten ontheemde kinderen zien hoe ze VR-headsets moeten gebruiken. Foto met dank aan Machshava Tova via ISRAEL21c


Voor zijn werk op het gebied van STEM-onderwijs en digitale geletterdheid heeft Machshava Tova verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Jerusalem Mayor's Prize, de voorbeeldprijs op de Israel-Sderot Conference for Society en de Ashalim JDC-Israel Prize.


Onlangs hebben de Verenigde Naties Machshava Tova een speciale adviesstatus gegeven, in het licht van haar ervaring en activiteiten door de jaren heen.
135 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page