israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Ook vliegtuigen uit de Emiraten doen mee aan de fly-over op Israël's Onafhankelijkheidsdag


Fly-over op Onafhankelijkheidsdag. Screenshot YouTube.


Dat wordt een bijzondere fly-over tijdens Israël's Onafhankelijkheidsdag op 5 mei, voor het eerst zullen er toestellen uit de Verenigde Arabische Emiraten eraan meedoen.


Ynet melde zondag dat de Israel Air Line Pilots Association achter het feestelijke initiatief zat, ter gelegenheid van de 74e Onafhankelijkheidsdag van het land, met civiele vliegtuigen van zowel Israëlische als Emirati luchtvaartmaatschappijen.


De civiele flyby, die de traditionele vertoning van militaire vliegtuigen zal volgen, zal op 5 mei om 12:45 uur opstijgen en over Israël vliegen van Akko in het noorden tot Ashdod in het zuiden.


De vlucht vertrekt aan het einde van de vlucht van de luchtmacht, om 12:45, en zal langs de kusten van het land van noord naar zuid gaan, van Akko naar Ashdod, en zal terugkeren naar een ander deel van west naar oost in het Netanya gebied.


De vlucht is gepland op een zeer lage hoogte, 1000 voet (300 meter), waardoor kijkers de kans krijgen om de vliegtuigen van dichtbij te zien. De vlucht is gepland om 13:20 uur te eindigen. De vliegtuigen zullen als individuen vliegen in een open achterste rij.


Volgens het bericht doen de volgende maatschappijen en vliegtuigen aan de airshow mee:

El Al met een Boeing 787 Dreamliner; Israir Airlines met een Airbus A-320; Arkia met een Embraer 195; CAL Cargo Air Lines met een Boeing 747; en Ayit Luchtvaart en Toerisme met twee Embraer toestellen, Emirati Ethihad Airways vliegt met een Airbus A350; Wizz Air Abu Dhabi met een Airbus A320neo.


Ethihad Airbus A350. Foto Ethihad.

Kapitein Maydan Bar, voorzitter van de Israel Air Line Pilots Association zei: "Dit is een pilotenvlucht die bewijst dat regionale samenwerking haalbaar is en niet alleen maar woorden zijn."

77 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws