top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Op 1 juli eindigen in Israël de werkloosheidsuitkeringen voor jongeren onder de 28 jaar


Jongeren op een strandfeest. Screenshot YouTube


Israëli's onder de 28 jaar die geen kinderen hebben, zullen per 1 juli geen recht meer hebben op een werkloosheidsuitkering, zo heeft het ministerie van Financiën aangekondigd.


Deze beslissing is genomen omdat veel jonge Israëli's ervoor kiezen om niet weer aan het werk te gaan, zelfs nu de coronavirus pandemie zo goed als verdwenen is en de economie in sneltrein tempo weer op het goede spoor komt.


Tijdens de drie strikte lockdowns vanwege de coronavirus pandemie was er een sterke stijging van het aantal jonge mensen dat met verlof werd gestuurd, aangezien de eet-, toerisme- en entertainmentindustrie het afgelopen jaar vanwege de virus pandemie gesloten was.


Maar zelfs nu alles weer open gaat en Israël weer is teruggekeerd naar "normaal", lijken jonge werknemers geen haast te hebben om terug te keren naar hun baan, aangezien de werkloosheidsuitkeringen van de staat bleven bestaan en vergelijkbaar zijn met het salaris wat ze eerder verdienden.


Tijdens een ontmoeting tussen minister van Financiën Israel Katz en hoge functionarissen van zijn kantoor, en onder druk van werkgevers die moeite hebben om werknemers te vinden, werd dit verregaande besluit genomen, meldde de Ynet-nieuwssite.


De werkloosheid in Israël is in april gedaald tot 5%, zo maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek eerder deze maand bekend. In totaal waren in april ongeveer 450.000 mensen werkloos, ongeveer 10,6% van de beroepsbevolking.


Het aantal vacante banen daarentegen steeg in april met 10% tot 130.000 – vergeleken met minder dan 100.000 vóór het uitbreken van de viruspandemie, meldde het financiële dagblad Globes.118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page