israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Op 11-jarige leeftijd is Lipaz Ashate al Israëlisch en Europees karatekampioen


Lipaz Ashate en haar mentor, Hila Yoshfov. Lipaz won onlangs twee karatewedstrijden. Foto door Hila Yoshfov via ISRAEL21C


Een 11-jarige uit het noorden van Israël werd onlangs zowel nationaal als Europees karatekampioen en versloeg honderden andere karatekinderen voor de felbegeerde titel.


Lipaz Ashate uit de noordelijke stad Ma'alot Tarshiha behaalde de eerste plaats in de Europese wedstrijd die in december in Polen plaatsvond, en pakte vorige maand opnieuw de hoofdprijs op de Israëlische competitie, meldt ISRAEL21C.


Lipaz traint al sinds de prille leeftijd van zes jaar in de vechtsporten en haar meest recente medailles voegen zich bij eerdere overwinningen op verschillende kampioenschappen.


Lipaz Ashate houdt haar medaille en trofee van de Israëlische karatewedstrijd omhoog. Foto door Hila Yoshfov via ISRAEL21C


Lipaz wordt de afgelopen vier jaar ondersteund door het Youth Futures-programma, een dochteronderneming van The Jewish Agency for Israel dat kinderen ondersteunt in tientallen steden en dorpen in de geografische en sociale periferie van het land.


Tijdens het programma werd ze begeleid door een privémentor, Hila Yoshfov.


“Hila is alles voor mij. Ze gelooft in mij en heeft een belangrijke rol in wat er is gebeurd in termen van mijn overwinningen', zei Lipaz na haar meest recente overwinningen.


Lipaz, we wensen je veel succes (en beloven je uit de weg te blijven)!
1.023 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws