top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Op 24.068 graven van gevallen IDF-soldaten werd de Israëlische vlag geplaatst


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De "Flag for the Fallen"-ceremonie, die wordt gedeeld door de IDF, het Ministerie van Defensie en andere veiligheidsorganisaties, waarbij de Israëlische vlag wordt geplaatst op de graven van de slachtoffers van de Israëlische militaire operaties, vond maandag plaats op de berg Herzl. De ceremonie opent de herdenkingsevenementen en het leggen van wimpels op de graven van de gevallenen.


Zesenvijftig namen zijn toegevoegd aan de Israëlische lijst van degenen die het afgelopen jaar in oorlog zijn gevallen, sinds de laatste Memorial Day, zei het Israëlische ministerie van Defensie vrijdag.


Nog eens 84 gewonde veteranen stierven als gevolg van hun verwondingen of handicaps opgelopen tijdens militaire dienst, waardoor het totale aantal mensen dat sinds 1860 in dienst is overleden op 24.068 komt.


De lijst omvat leden van verschillende pre-state ondergrondse milities, het Joodse Legioen, dat diende in de Eerste Wereldoorlog en de Joodse Brigade, die vocht in de Tweede Wereldoorlog, evenals leden van de Israel Defense Forces, de Shin Bet veiligheidsdienst, de Mossad, de Israëlische politie en de Israëlische gevangenisdienst.Vanaf het einde van de ceremonie op de berg Herzl tot de dag van de herdenking van de IDF-slachtoffers en de slachtoffers van het Israëlische leger, zullen een nationale vlag, een bloem en een herdenkingskaars op het graf van elk van de gevallenen worden geplaatst. , op begraafplaatsen en militaire percelen.60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page