israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Op dinsdag 71.593 nieuwe besmettingen in Israël; ook stijging ernstige patiënten in ziekenhuizen


Screenshot YouTube


Volgens directeur-generaal Nachman Ash van het ministerie van Volksgezondheid zijn er op dinsdag 71.593 nieuwe Covid-19 besmettingen bijgekomen, een nieuw dagelijks record. Mogelijk zelfs ligt het werkelijke cijfer hoger.


Dat zei hij woensdagmorgen in een interview op de publieke omroep KAN, waarbij hij ook zei dat "volgens zijn inschattingen dat aantal twee tot driekeer hoger zou kunnen liggen, omdat niet iedereen die is besmet dit ook doorgeeft en het gewoon thuis uitziekt".


In de ziekenhuizen liggen opnieuw meer ernstige patiënten, namelijk 526 tegen maandag 498. Hiervan zijn 100 aangesloten beademingsapparatuur.


Tot dinsdag waren 8.340 mensen door Covid-19 overleden in Israël


Ondertussen blijft het R-cijfer dalen, en staat het nu op R-1,51.


Volgens Eran Segal, een computerbioloog van het Weizmann Institute of Science, en een van de topadviseurs van de Israëlische regering, "zullen de komende dagen de piek van de morbiditeit naderen, en het zal deze week gebeuren als dat al niet nu het geval is," zei Segal. "We begrijpen dat het werkelijke aantal geïnfecteerde twee keer zo groot is als in de gegevens, dus het is heel goed mogelijk dat het aantal geverifieerde [dagelijkse] gevallen rond de 200.000 ligt."


Het wordt steeds duidelijker dat het niet publiceren van de dagelijkse gegevens niets te maken heeft met een technische storing maar met het feit dat er nu zoveel besmettingen zijn dat het niet meer valt bij te houden.


Premier Naftali Bennett zal naar verwachting de komende dagen gesprekken voeren met minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz en topfunctionarissen van het ministerie om een ​​voorstel te overwegen om studenten vrij te stellen van quarantaine als ze worden blootgesteld aan een bevestigd geval. Volgens dit voorstel wordt elke student die wordt blootgesteld aan een COVID-drager regelmatig getest en hoeft hij niet in quarantaine. Het is nog niet duidelijk hoe vaak deze tests zullen plaatsvinden en hoelang deze zal duren.

110 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws