top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Op strandvakantie in Israël: 8x mooie stranden


Tel Aviv. Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Israël heeft meer dan 100 kilometer aan kust aan de Middellandse Zee en is hierdoor populair onder toeristen die de zon en zee willen opzoeken. Daarnaast zijn er ook stranden aan de Dode Zee, het Meer van Galilea en aan de Rode Zee in Eilat. De Israëlische stranden zijn divers en variëren van stadsstranden tot de wat meer landelijke stranden en complete hidden gems. Wij hebben de mooiste acht op een rijtje gezet!


Habonim-Dor strand


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme

Habonim-Dor, misschien wel het mooiste stukje kust van Israël, is de ultieme locatie aan zee. Op slechts een uur rijden van Tel Aviv ligt dit gebied met een helderblauwe zee, uitgestrekte zandvlakten, een lagune, talloze kleine baaien en een heerlijke, ontspannen sfeer. Zoals de dubbele naam doet vermoeden, bestaat Habonim-Dor uit twee strandstroken, maar deze worden vrijwel als één behandeld. Bezoekers kunnen van het ene naar het andere strand wandelen, hun kamp opslaan voor een nacht of de nabijgelegen ruïnes bekijken. Grote delen van het strand behoren tot een natuurreservaat.


Caesarea strand


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme

Caesarea strand is een uniek strand en nog niet zo bekend onder toeristen. Het ligt ongeveer 50 km ten noorden van Tel Aviv en net ten noorden van de haven van Caesarea. De ruïnes van een oud Romeins Aquaduct markeren de landinwaartse rand van het strand. Zonder restaurants en boulevard lijkt Caesarea bijna op een vergeten stuk land, maar dat maakt dit strand juist zo charmant. Daarnaast is het, vanwege het aquaduct, een bijzondere plek bij zonsondergang. Zeker een foto waard.


Kalia strand


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme

Kalia, gelegen aan het deel van de Dode Zee dat het dichtst bij Jeruzalem ligt, is favoriet bij Jeruzalemieten die een dagje naar het laagste punt op aarde gaan. Het uitzicht vanaf het strand is absoluut prachtig en de faciliteiten handig, waardoor het een prachtige, unieke plek is.


Herzliya strand


Foto via Facebook

Herzliya is een chique buurt net ten noorden van Tel Aviv en het strand van Herzliya wordt beschouwd als een van de beste stranden van Israël. Het is er rustiger dan in Tel Aviv, maar in de zomer kan het er druk worden. Er zijn veel strandwachten, restaurants, strandbars en er is zelfs een winkelcentrum aan het eind van de jachthaven van Herzliya. Het strand wordt omringd door vier grote hotels en is populair bij zowel toeristen als Israëliërs.


Nahsholim strand


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme

Een ware hidden gem. Het strand van Nachsholim ligt aan de zuidwestelijke rand van het Karmelgebergte in het noorden van Israël. Het strand zelf wordt gekenmerkt door een lagune met kristalhelder water, gevormd door een natuurlijke golfbreker en kleine eilandjes eromheen. Er zijn ook veel inheemse vogels, vissen en andere natuurlijke fauna te vinden, aangezien het strand aan de voet van een nationaal erkend natuurreservaat ligt. En een van de beste kenmerken is dat het er meestal niet erg druk is, zelfs niet in het weekend of tijdens vakanties.


Sironit strand


Screenshot YouTube

De kust van de stad Netanya, waar Sironit ligt, behoort bovenaan iedereens bucketlist. De reden is de eindeloze kustlijn langs de Mediteraanse Zee, rustiger dan de stranden in Tel Aviv. Sironit, idyllisch gelegen, is een tropisch paradijs en wordt beschouwt als ideaal om te zwemmen.


Ein Bokek strand


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme

Dit prachtige strand aan de Dode Zee biedt, net als Kalia strand, een prachtig uitzicht over de Dode Zee. Het heeft een aantal faciliteiten in de buurt en daarnaast heeft het een aantal prachtige zandsculpturen die vlak voor de kust liggen. Hoewel er andere stranden aan de Dode Zee te vinden zijn, vinden veel jongere en internationale reizigers dit strand het beste vanwege de idyllische ligging.


Tel Aviv strand


Natuurlijk is het strand van Tel Aviv, dat meer dan 10 km lang is, een vaste favoriet onder zowel toeristen als Israëliërs. Verdeeld in meer dan tien afzonderlijke stranden, heeft elk strand zijn eigen karakter en publiek. Het strand ten noorden van de stad is bijvoorbeeld favoriet bij Israëliërs en relatief rustig terwijl de stranden Gordon, Frishman, Bograshov en Dolphinarium centraal gelegen zijn en altijd druk bezocht worden door zowel toeristen als Israëliërs. De LGBTQ gemeenschap vooral te vinden bij Hilton Beach. Kortom, er is voor ieder wat wils.

222 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page