top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Op zaterdag 1.023 nieuwe besmettingen in Israël, laagste aantal in maanden


Ter illustratie. Foto Steven Cornfield op Unsplash


Na het testen van 53.526 op zaterdag, bleek dat 1,023 mensen, 1,99%, besmet was met Covid-19, het laagste aantal in maanden, zo blijkt uit de vanochtend gepubliceerde cijfers van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid.


De daling zet zich op alle fronten door, waren er donderdag nog 31.868 actieve virus patiënten in het land, op zaterdag is dat gedaald naar 28.159.


Hiervan zitten er 78 in een quarantainehotel en zijn er 674 in het ziekenhuis opgenomen, waarvan er 463 ernstig ziek zijn en 222 als kritiek worden aan gemerkt met 186 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het dodental is met 19 gestegen tot 7.904.


In het weekend werd bekend dat een niet gevaccineerde 16-jarige jongen aan verschijnselen van post-covid is overleden.


Van de viruspatiënten is de overgrote meerderheid, 71%, niet gevaccineerd.


Op vrijdag vertelde de directeur van het ministerie van Volksgezondheid dat van de ruim 3,7 miljoen driemaal gevaccineerde Israëli's slechts 32 van hen ernstige Covid-19 hadden gekregen, ofwel 0,00001%.


"Ik kan niet zeggen dat dit veel is", vertelde de directeur-generaal van de minister van Volksgezondheid, prof. Nachman Ash, aan The Jerusalem Post. "Zelfs de derde injectie, werkt niet voor 100%, waaraan hij toevoegde "dat er altijd een klein percentage mensen is dat geen volledige immuniteit ontwikkelt, zoals mensen met een onderdrukt immuunsysteem.”


Nog eens 17% van de ernstig zieken, werd meer dan zes maanden geleden gevaccineerd met twee injecties, volgens de gegevens.


Uit onderstaande grafiek blijkt duidelijk het overgrote aandeel van niet gevaccineerde viruspatiënten per leeftijdsgroep, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd.

37 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page