top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Op zaterdag 7.445 nieuwe besmettingen in Israël, geen stijging patiënten in ziekenhuizen


Ter illustratie. Foto via Wix


Volgens de laatste cijfers van het ministerie van Volksgezondheid zijn er op zaterdag 7.445 nieuwe Covid-19 patiënten bijgekomen in Israël. Er is echter nagenoeg geen stijging van het aantal patiënten in de ziekenhuizen van het land. Inmiddels zijn meer dan 3 miljoen mensen driemaal gevaccineerd.


Op zaterdag werden 144.116 mensen getest waarbij 6,21% positief op het virus teste, 7.445 personen. Het aantal actieve Covid-19 patiënten staat nu 83.809, 1.911 minder dan op vrijdag.


In de quarantainehotels zitten 122 mensen terwijl 1.191 patiënten in de ziekenhuizen zijn opgenomen, waarvan er 726 als ernstrig ziek worden aangemerkt, met 245 van hen kritiek, met 155 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het dodental is gestegen naar 7.511.


Het merendeel van de patiënten in het ziekenhuis betreft niet gevaccineerden jonger dan 60 jaar.


Uit de gegevens van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat de stijging van het aantal ernstige gevallen aanzienlijk hoger is bij niet-gevaccineerde personen, waarbij de niet-gevaccineerde mensen zaterdag 74 procent van de nieuwe ernstige gevallen uitmaken.


Hoewel de niet-gevaccineerden ongeveer 17 procent van de Israëli's uitmaken die in aanmerking komen voor een vaccinatie, zijn ze momenteel goed voor ongeveer tweederde van de actieve ernstige gevallen in Israël. Daarentegen vormen volledig gevaccineerde patiënten slechts 7,5 procent van de ernstige gevallen.


Van degenen onder de 60 jaar die in ernstige toestand verkeren is 80% niet gevaccineerd en heeft minder dan 4% een boostervaccinatie gekregen.


Met nadruk werd er vermeld dat het overgrote deel van de virus patiënten slechts lichte klachten heeft en velen ook helemaal geen klachten hebben terwijl ze wel het virus bij zich dragen, doordat ze twee-of driemaal zijn gevaccineerd.


Onderstaande grafiek maakt het per leeftijdsgroep duidelijk dat het merendeel van de patiënten niet is gevaccineerd: Lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw volledig gevaccineerd (2 of 3x).

142 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page