israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Op zaterdag slechts 734 nieuwe virus besmettingen ; minder dan 20.000 actieve patiënten


Ter illustratie. Foto Kelly Sikkema op Unsplash


Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft vanmorgen de nieuwe cijfers bekend gemaakt waaruit blijkt dat op zaterdag 734 nieuwe besmettingen werden geteld.


Na het testen van 46.714 personen, bleken 734 (1,63%) besmet te zijn met Covid-19, het totaal aantal actieve Covid-19 patiënten in het land is echter opnieuw fors gedaald en staat nu op 19.587.


Hiervan zitten 56 in een quarantainehotel en zijn er 556 in het ziekenhuis opgenomen, waarvan 388 als ernstig ziek worden aangemerkt, ruim 90% van hen is niet gevaccineerd, aldus het ministerie, en 157 van hen zijn aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het aantal mensen dat aan Covid-19 is overleden staat nu op 7.983.


Meer dan 3,8 miljoen mensen hebben hun derde dosis van het coronavirusvaccin gekregen sinds Israël in augustus besloot om de boostershots uit te rollen.


De booster-injectie van het coronavirusvaccin van Pfizer vermindert de virale belasting aanzienlijk bij patiënten die zijn geïnfecteerd met de delta-variant, en vermindert daardoor de kans op overdracht, zo blijkt uit een recente Israëlische studie.


Het R-cijfer staat op 0,77.


Uit onderstaande grafiek met viruspatiënten per leeftijdsgroep blijkt duidelijk dat het overgrote deel niet is gevaccineerd, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd.


49 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws