israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Op zondag 498 nieuwe besmettingen in Israël; nog slechts 6.155 actieve virus patiënten


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Uit de maandagmorgen bekendgemaakte gegevens van het ministerie van Volksgezondheid blijkt er opnieuw minder nieuwe virus patiënten zijn bijgekomen en dat de gestage daling van het aantal actieve virus patiënten zich blijft doorzetten.


Nadat op zondag 85.832 mensen op Covid-19 waren getest bleken 498 (0,63%) besmet te zijn met het virus.


Opnieuw zijn er minder actieve virus patiënten in het land, namelijk 6.155, een daling van ruim 200 t.o.v. zaterdag.

Er zit niemand meer in een quarantainehotel, en in de ziekenhuizen liggen 226 patiënten, een daling van 9 vergeleken met zaterdag.


Hiervan verkeren 164 in ernstige toestand, 14 minder dan op zaterdag, terwijl 164 patiënten in kritieke toestand zijn, 14 minder dan op zaterdag. 106 patiënten zijn aangesloten op beademingsapparatuur, 5 minder dan op zaterdag.


Het aantal mensen dat is overleden aan Covid-19 is met 9 gestegen tot 8.123.


Ondanks de dalingen van het aantal besmettingen blijven alle virus maatregelen van kracht, zo deelde het ministerie mee.


Dat betekend maskers dragen in alle publieke ruimten, Groen Paspoort voor restaurants, theaters en evenementen, en beperking van het aantal bezoekers bij sportwedstrijden en evenementen.


Van het totaal aantal viruspatiënten, is volgens het ministerie 78% niet gevaccineerd, ongeveer 83% van de ernstige patiënten is helemaal niet gevaccineerd hetgeen ook duidelijk naar voren komt in onderstaande grafiek, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd:


42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws