top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Operatie "Wings of Fire" gestart - Israëlische hulpmissie naar Cyprus om bosbranden te bestrijden


Foto GPO


Premier Benjamin Netanyahu ontving een persoonlijk verzoek van de Cypriotische president Nikos Christodoulides om onmiddellijke hulp bij het blussen van bosbranden, en dankzij snelle inzet is er zojuist een hulpmissie naar Cyprus vertrokken.


Operatie 'Wings of Fire' crews en blusvliegtuigen, zal helpen bij het blussen van de enorme bosbranden in Limassol. Dit is een gevolg van een verzoek van de Republiek Cyprus om noodhulp, gebaseerd op het sterke bilaterale partnerschap.


De bemanningen en de uitrusting worden vervoerd door het IDF Shimshon -vliegtuig in het kader van de brandbestrijdingsoperatie. Het vliegtuig zal helpen bij het blussen van de enorme branden die in de Republiek Cyprus woeden als gevolg van het extreme weer, waaronder een hittegolf, harde wind en hoge temperaturen.


De missie, onder leiding van Snir Shafir, omvat twee 'Air-Tractor'-brandblusvliegtuigen, een bemanning van vier piloten, een getraind grondpersoneel, natuurbrandexperts en uitrusting, waaronder ongeveer zes ton vlamvertragers van de Israëlische brandweer en reddingsdienst.


Het vliegtuig en de bemanning zullen zich aansluiten bij de lopende brandbestrijdingsoperatie, behoudens enige verandering in de situatie. Opgemerkt moet worden dat ongeveer twee weken geleden een missie terugkeerde van Operatie Firebirds, waarbij Israël Griekenland hielp bij het blussen van enorme bosbranden in verschillende regio's.


936 weergaven1 opmerking

1 comentário


a.de.ruiter42
08 de ago. de 2023

Fantastisch wat Israel doet! Gelukkig hoor je dat hier in de media niet. Anders mag het weer niet.

Curtir
bottom of page