top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opfrissing van richtlijnen na de zware aardbeving in Turkije die ook in Israël werd gevoeld


Foto IDF-woordvoerder


Na de zware aardbeving, de afgelopen nacht in zuid-Turkije en Syrië met een kracht van 7,8 op de schaal van richter, die ook in Israël werd gevoeld, heeft het Home Front Command de richtlijnen opgefrist wat te doen bij een aardbeving.


Instructies voor automobilisten

Het voertuig moet langs de kant van de weg worden gestopt en binnen wachten tot de aardbeving stopt. Vermijd stoppen onder een viaduct of op een druk verkeersknooppunt.


Instructies voor degenen die in een gebouw verblijven

Ga indien mogelijk naar buiten. Als het niet mogelijk is om het gebouw binnen enkele seconden te verlaten, moet men de deuren en ramen openlaten, of het trappenhuis ingaan en naar beneden lopen en het gebouw verlaten. Alleen als dit niet mogelijk is, moet men in een binnenhoek van de kamer zitten of onder een zwaar meubelstuk en bescherm het hoofd met de handen.


Instructies voor degenen die buiten verblijven

Blijf in de open lucht en blijf uit de buurt van gebouwen, bomen, elektriciteitskabels en items die kunnen vallen en u in gevaar kunnen brengen.


Instructies voor als je op het strand verblijft

Probeer minstens een kilometer van het strand weg te blijven wegens kans op een tsunami die het strand overstroomt. Als het niet mogelijk is om het strand te verlaten, ga dan naar een zo hoog mogelijk punt.


Waarom was er afgelopen nacht geen waarschuwing geactiveerd

In Israël wordt een aardbevingswaarschuwing geactiveerd bij een kracht van 4,5, die mogelijk aanzienlijk kan zijn en zelfs schade kan aanrichten. De aardbeving die afgelopen nacht in Israël werd gevoeld had een kracht van minder dan 4,5, dus werd het systeem niet geactiveerd.
122 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page