israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Oplopende Covid-19 besmettingen in Israël


Ter illustratie. Screenshot YouTube.


In Israël is sprake van oplopende Covid-19 besmettingen. De dagelijkse nieuwe besmettingen liggen boven de 7.000 per dag, terwijl het R-cijfer is gestegen naar R 1,02, hetgeen betekend dat 1 Covid1-9 patiënt een ander besmet, terwijl dat de afgelopen weken schommelde rond de R0,69.


De directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid Nachman Ash zegt te hopen dat de stijgende COVID-cijfers niet wijzen op een nieuwe golf van het virus.


"Ik hoop en geloof dat deze stijging geen hoge cijfers zal bereiken", zegt Ash tegen de openbare radio van Kan. "Onze zorg gaat over het afnemen van het vaccin en daarom roepen we de oudere bevolking op om zich te laten vaccineren."


"We zijn eigenlijk op weg naar een toename en een soort verspreiding in termen van nieuwe gevallen, en dat is misschien wat we zien", vertelde prof. Eran Segal. Segal zei dat de heropleving hoogstwaarschijnlijk wordt veroorzaakt door de Omicron-subvariant BA.2, waarvan wordt aangenomen dat deze besmettelijker is.


Op zaterdag werden 36.760 mensen op Covid-19 getest waarbij 7.783 (21,17%) met het virus besmet bleken te zijn.


In totaal zijn er nu 43.360 actieve virus patiënten in het land, het overgrote deel met lichte tot milde klachten, terwijl er in de ziekenhuizen 331 ernstige zieke virus patiënten zijn opgenomen.


Hiervan verkeren 163 in kritieke toestand, met 143 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


In het afgelopen weekend zijn 14 mensen aan de gevolgen van Covid-19 overleden waardoor het dodental nu op 10.419 staat.


In onderstaande grafiek zijn duidelijk de verschillen te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x of 4x):65 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws