israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opmerkingen van premier Naftali Bennett aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering


Premier Bennett. Foto GPO


Zoals gebruikelijk had premier Naftalie Bennett ook aan het begin van de zondagochtend gehouden kabinetsvergadering een aantal opmerkingen. Voornamelijk over de twee Hamas raketten en de Omicron variant, welke wij u niet willen onthouden.


Gisteravond voerde de Israëlische luchtmacht aanvallen uit op een reeks doelen in een Hamas-raketproductiecomplex in Khan Yunis, aldus de premier. Bovendien richtte de IDF zich op een aantal Hamas-posities aan de grens met Gaza. Dit is onze reactie op het raketvuur van gisteren van de Gazastrook tot aan de oevers van de Middellandse Zee.


Ik wil iets duidelijk maken: alle verhalen van Hamas over bliksem en donder, die zich winter na winter herhalen, zijn niet langer relevant. Degenen die raketten op de staat Israël richten en afvuren, zullen de verantwoordelijkheid dragen.


Wat Omicron betreft voelen we allemaal de toename van de morbiditeit en we verwachten de komende dagen een verdubbeling, en dan weer een verdubbeling van de verdubbeling enzovoorts. Dit is hoe het werkt. Het is duidelijk. Zelfs als degenen onder ons die liever dingen uitstellen kan dat zeer binnenkort niet meer. Er zullen zeer binnenkort tienduizenden geverifieerde gevallen per dag zijn.


Het gezondheidssysteem heeft zich, in samenwerking met de andere systemen in het land, op deze golf voorbereid door het gedrag van de Omicron variant in Zuid-Afrika, de VS en Europa nauwlettend te volgen. We kijken en leren. We leren elke dag meer en nemen ook lessen uit de ervaringen van anderen, van Londen tot New York. Dit is hoe de tijd die we hebben gekocht ons de mogelijkheid geeft om de toekomst te zien.


Ons doel is altijd hetzelfde geweest: de economie zo goed mogelijk laten functioneren en tegelijkertijd de meest kwetsbaren onder ons beschermen.


Het beleid en de stappen die we gaan nemen worden aangepast aan de morbiditeitssituatie en de opnamecapaciteit van de ziekenhuizen. Parallel aan de verwachte drukte in de ziekenhuizen, moet er rekening mee worden gehouden dat de situatie waarin er tienduizenden geverifieerde gevallen per dag zijn, logistiek erg moeilijk te beheren is.


Dit zijn cijfers die noch wij, noch de wereld hebben gekend. Daarom zien we bijvoorbeeld lange rijen voor testen en werken we op dit moment aan oplossingen. Om samen te vatten, de Omicron storm bereikt ons nu. Het zal moeilijk worden maar met correct gedrag en verantwoordelijkheid komen we er samen doorheen.
62 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws