top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opnieuw daling actieve virus patiënten - aantal nieuwe besmettingen blijft hoog


Ter illustratie. Foto via Wix


Uit de vrijdagmorgen door het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakte cijfers blijkt dat het aantal nieuwe besmettingen hoog blijft, maar het aantal actieve virus patiënten in Israël is opnieuw gedaald. Ook werd bekend dat een groot percentage van de dagelijkse nieuwe besmettingen jongeren tot 12 jaar betreft die niet zijn gevaccineerd.


Op donderdag werden 131.819 mensen op Covid-19 getest waarvan 6.314 besmet bleken te zijn met het virus, het positiviteitspercentage kwam uit op 5,14%.


Er zijn nu 65.432 actieve virus patienten in het land (woensdag 68.868) waarvan er 110 in een quarantainehotel zitten en 1.029 in het ziekenhuis zijnopgenomen (woensdag 1.096).


Hiervan verkeren 703 in enrstige toestand (woensdag 723) en zijn 274 patiënten in kritieke toestand, waarvan er 203 aan beadmingingsapparatuur zijn aangesloten.


Het dodental is met 19 gestegen naar 7.611.


De meeste nieuwe gevallen per dag zijn onder schoolgaande kinderen, van wie de meeste niet zijn ingeënt tegen COVID-19. Vrijdagochtend waren 36.822 van de actieve COVID-gevallen onder schoolgaande kinderen, goed voor meer dan 56% van alle huidige gevallen. Nog eens 90.000 studenten zaten in verplichte quarantaine na blootstelling aan een COVID-patiënt.


84% van de ernstig zieke patiënten van 60 jaar en jonger blijkt niet te zijn gevaccineerd, wat ook geldt voor 15 van de 19 mensen die donderdag overleden.


In een rapport dat is gepubliceerd door onderzoekers van de Hebreeuwse Universiteit die de corona-epidemie monitoren, schatten ze dat er de komende tien dagen een afname van de coronainfectie is te verwachten, waardoor ook een afname van nieuwe ernstige zieken wordt verwacht.


Gisteren hebben voor het eerst in Israël 19 coronapatiënten die zich in de vroege stadia van de ziekte bevinden, het medicijn regeneron gekregen , wat mogelijk kan voorkomen dat hun toestand verslechtert. Het medicijn, een cocktail van neutraliserende antilichamen die via infusie worden toegediend, en is ontworpen om de verspreiding van het virus in de luchtwegen te remmen en te voorkomen dat het meer cellen binnendringt.

82 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 comentários


Albert van Ee
Albert van Ee
24 de set. de 2021

Vanaf welke leeftijd wordt schoolgaande kinderen bedoeld?

Curtir
Joop Soesan
Joop Soesan
27 de set. de 2021
Respondendo a

Vanaf 3 jaar

Curtir
bottom of page