top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opnieuw daling dagelijkse besmettingen en patiënten in ziekenhuizen


Ter illustratie. Foto via Wix


Dat het vaccineren tegen Covid-19 met een derde dosis werkt, blijkt nu al dagenlang uit de dagelijkse cijfers van het ministerie van Volksgezondheid in Israël. Het overgrote deel van de nieuwe besmettingen en ernstig zieken zijn niet gevaccineerden, veelal jonger dan 30 jaar.


Op donderdag werden 103.220 mensen op Covid-19 getest waarbij 2.064 (woensdag 2.377) besmet bleken, een positiviteitspercentage van 2,14% (woensdag 2,3%).


Er zijn in totaal 31.868 actieve viruspatiënten in het land (woensdag 33.808), waarvan er 78 in een quarantainehotel zitten en 663 in een ziekenhuis zijn opgenomen (woensdag 699), waarvan 460 ernstig ziek (woensdag 472) en 227 die als kritiek worden beschouwd (woensdag 234) met 183 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur en/of hart-longmachines (woensdag 193).


Het dodental is gestegen tot 7.885.


Opvallend is dat meer dan de helft van de ernstige zieken weigerde het medicijn Regeneron te nemen, de meerderheid van degenen die de behandeling afsloegen, was niet gevaccineerd. Eén zorgverlener meldde dat bijna 80% van dergelijke patiënten de behandeling weigerde.


Regeneron wordt sinds 23 september toegediend aan Israëlische patiënten die besmet zijn met het virus en waarvan wordt aangenomen dat ze een hoog risico lopen op het ontwikkelen van ernstige symptomen. Deze patiënten zijn onder meer degenen die lijden aan obesitas, hart- en longziekten of niet zijn gevaccineerd, aldus The Jerusalem Post.


Uit onderstaande grafiek blijkt duidelijk het overgrote aandeel van niet gevaccineerde viruspatiënten per leeftijdsgroep, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd.

86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page