top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opnieuw daling ernstige virus patiënten in de ziekenhuizen van Israël


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Uit de donderdagmorgen bekendgemaakte Covid cijfers van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid blijkt opnieuw een grote daling van aantal ernstig zieke virus patiënten in de ziekenhuizen.


Op woensdag werden 111.273 mensen op het Covid virus getest en bleken 21.152 besmet te zijn, waarbij het positieve percentage uitkwam op 19,01%.


Er zijn nu nog 173.685 actieve virus patiënten in het land, de meesten met slechts lichte tot milde klachten.


Het aantal ernstig zieke virus patiënten in de ziekenhuizen is behoorlijk gedaald en wel van 927 op dinsdag naar 886 op woensdag. Hiervan verkeren322 in kritieke toestand, met 263 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het dodental is met 59 gestegen tot 9.610.


Inmiddels hebben ziekenhuizen laten weten dat de belangrijkste reden is van het hoge aantal dagelijkse doden van de afgelopen weken, is dat men nu iedereen die Covid heeft en daaraan overlijdt meetelt, ongeacht of de patiënt ook onderliggende ziekten heeft gehad.


Later op donderdag zal officieel bekend worden dat reizigers uit het buitenland zonder problemen Israël binnen kunnen komen, of ze nu wel of niet zijn gevaccineerd.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x of 4x):26 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page