israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opnieuw grote stijging actieve virus patiënten in Israël


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Het afgelopen weekend zag Israël een grote toename van aantal actieve viruspatiënten terwijl op vrijdag en zaterdag in totaal 36.327 nieuwe besmettingen werden vastgesteld. Ook het aantal virus patiënten in de ziekenhuizen neemt toe.


Uit de zondagmorgen bekendgemaakte cijfers van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat er op vrijdag 18.806 nieuwe besmettingen waren vastgesteld terwijl er op zaterdag na het testen van 151.189 mensen 17.521 met Covid-19 besmet bleken te zijn. Het positieve percentage is gestegen van 8,22% op donderdag naar 11,71% op zaterdag.


In totaal zijn er nu 115.010 actieve virus patiënten in Israël, het overgrote deel met lichte of milde klachten.


Hiervan zitten er 34 in een quarantainehotel en zijn 524 opgenomen in het ziekenhuis, het overgrote deel daarvan is niet gevaccineerd. Op donderdag waren dat er nog 338.


Van hen zijn 205 ernstig ziek een stijging van 43% in drie dagen, en 67 kritiek met 48 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


De afgelopen twee dagen is niemand aan Covid-19 overleden en blijft het dodental op 8.259 staan.


Ondertussen overweegt het ministerie van Volksgezondheid om medisch personeel die met Covid-19 besmet zijn en geen symptomen hebben, door te laten werken om personeelstekorten in de ziekenhuizen te voorkomen.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):

109 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws