israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opnieuw grote stijging virus patiënten terwijl aantal Covidpatiënten in ziekenhuizen laag blijft


Drive-through testcentrum in Tel Aviv. Screenshot YouTube


Uit de vanmorgen door het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt besmettingscijfers blijkt dat het patroon van de afgelopen dagen doorzet en er opnieuw sprake is van een forse toename van het aantal actieve virus patiënten in het land terwijl het aantal patiënten in de ziekenhuizen laag blijft.


Op woensdag werden 135.885 mensen op Covid-19 getest waarbij 3.947 (2,93%) met het virus besmet bleken, en er nu 20.429 actieve virus patiënten in het land zijn, 3.169 meer dan op dinsdag.


Hiervan zitten er 34 in een quarantainehotel en zijn er 151 opgenomen in het ziekenhuis, 10 meer dan op dinsdag. 94 van hen verkeren in ernstige toestand, dat zijn er 6 meer dan op dinsdag, met 38 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


In de afgelopen 24 uur is er niemand aan Covid-19 overleden en blijft het aantal doden op 8.243 staan.


Bijna 86% van alle ernstig zieke patiënten kreeg volgens het ministerie helemaal geen vaccins tegen het coronavirus, terwijl van de onder de 60 jaar in ziekenhuizen 96% niet gevaccineerd was.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):

75 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws