israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opnieuw is in Israël een kind overleden aan luchtwegvirus RSV


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Nadat eerder een 12-jarige jongen aan de gevolgen van het luchtwegvirus RSV (Respiratoir sincytieel virus) was overleden is vandaag een 3-jarige peuter aan de gevolgen van deze infectie overleden.


Artsen wachten op de testresultaten, omdat de peuter geen achtergrondziekten had.


Vanmorgen werd de peuter met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat zijn ouders hem bewusteloos in zijn bed vonden. MDA-medici en paramedici evacueerden hem in kritieke toestand tijdens het uitvoeren van reanimatie operaties. Na enkele uren waarin de medische staf nu vocht, werd zijn dood vastgesteld, aldus de nieuwszender Channel 12.


De afgelopen weken komen er steeds meer berichten binnen dat de kinderafdelingen in de verschillende ziekenhuizen vol zitten met kinderen en zuigelingen die lijden aan luchtwegvirussen.


Het Sheba Medical Center waar eerder de 12-jarige jongen werd behandeld die daar overleed, melde dat het virus waarmee de jongen besmet was, er een was die gewoonlijk tijdens het winterseizoen voorkomt en kinderen die daar mee worden geïnfecteerd hebben in de meeste gevallen slechts milde symptomen.


Het ministerie van Volksgezondheid heeft onlangs haar bezorgdheid geuit over de morbiditeit van kinderen en adolescenten met longziekten en respiratoire virussen . De afgelopen weken is er een duidelijke toename van het RVS-virus, een virus dat meestal in het winterseizoen verschijnt. Dit jaar verschijnt het aan het begin van het zomerseizoen, hetgeen zeer zeldzaam is te noemen.

Het ministerie van Volksgezondheid overlegt momenteel of het vaccin tegen het virus eerder in de huidige periode moet worden gebracht, vanwege de alarmerende toename van de morbiditeit. De verschillende ziekenhuizen bereiden zich al voor met specialisten en speciale beademingsapparaten, uit angst dat ze te maken krijgen met het voortduren van de ongewone ziektegolf.


Professor David Greenberg, lid van het epidemische zorgteam van het ministerie van Volksgezondheid en directeur van de afdeling Infectieziekten in Soroka, gaf commentaar op de toename van het aantal gevallen: De pediatrische afdelingen hebben een nationale bezettingsgraad van meer dan 100%. Er is een aanbeveling van de vaccinatiecommissie van het ministerie van Volksgezondheid om RSV-populaties die risico lopen, zoals premature baby's, te vaccineren omdat we al een hoge morbiditeit zien in andere landen zoals Australië en elders in de wereld . Je moet nadenken over wat er in de winter zal gebeuren ."


179 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws