israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Opnieuw raketten op zuid Israël; president Biden eist geen wapenstilstand


Huis van een van de Hamas leiders geraakt door IDF. Foto IDF woordvoerders eenheid


Tot 01.00 uur dinsdagochtend werd zuid Israël onafgebroken door raketten uit Gaza getroffen, de IDF is doorgegaan met het gericht bombarderen van doelen in Gaza, waaronder de huizen van vijf vooraanstaande Hamas leiders. President Biden heeft in een telefoongesprek met premier Netanyahu laten weten op dit moment nog geen wapenstilstand te eisen. Dreiging van raketten op Tel Aviv blijft ook vandaag gelden.


Na een ongebruikelijke kalmte van zes uur is Hamas iets na zes uur dinsdagmorgen weer begonnen met het afvuren van raketten op diverse plaatsen in zuid Israël waaronder Netivot dat het ook op maandag gedurende de hele dag zwaar te verduren had gekregen waarbij appartementen door raketten werden geraakt.


De IDF is de afgelopen nacht doorgegaan met het gericht raken van doelen in zuid Israël waaronder huizen van vooraanstaande Hamas figuren, en andere doelen die toebehoren aan Hamas en Islamic Jihad.

De Amerikaanse president Joe Biden sprak maandag met premier Benjamin Netanyahu over het bloedvergieten in Israël en Gaza, en "sprak zijn steun uit voor een staakt-het-vuren." Hij eiste echter geen onmiddellijk staakt het vuren


Biden "herhaalde zijn krachtige steun voor het recht van Israël om zichzelf te verdedigen tegen willekeurige raketaanvallen", zei het Witte Huis, eraan toevoegend dat ze "de voortgang bespraken van de militaire operaties van Israël tegen Hamas en andere terroristische groeperingen in Gaza."


Biden's beslissing om steun uit te spreken voor, maar niet expliciet te eisen, een staakt-het-vuren was opzettelijk, zei een overheidsfunctionaris die bekend was met de oproep.


De IDF heeft laten weten dat een groot deel van de gestelde doelen inmiddels is bereikt, maar dat ze door zullen gaan met het uitschakelen van de infrastructuur van de terreurgroepen in Gaza


Ondertussen blijft de dreiging van een nieuwe raketaanval op Tel Aviv bestaan na de uitspraken hoge Hamas functionarissen op maandagavond dat "Tel Aviv niet rustig zou kunnen slapen".

124 weergaven0 opmerkingen
 
israelnieuws