israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Opnieuw stijging ernstige virus patiënten in de ziekenhuizen


Ter illustratie Covid afdeling Rambam ziekenhuis. Screenshot YouTube


Aan de stijging van het aantal ernstige Covidpatiënten in de Israëlische ziekenhuizen komt geen eind, zo blijkt uit de laatste cijfers van het ministerie van Volksgezondheid.


Nadat er tot zondagavond 21.00 uur, 306.433 personen op Covid-19 waren getest bleken 33.622 met het virus besmet te zijn. Het posiviteits percentage kwam uit op 11,75%.


Er zijn nu 253.103 actieve viruspatiënten in het land, waarvan het overgrote deel lichte tot milde klachten heeft en sommigen zelfs helemaal geen klachten.


Gezondheidsexperts gaan er echter vanuit dat dit getal minstens 1,5 hoger ligt omdat veel mensen niet opgeven besmet te zijn met het Covid-19 virus en gewoon thuis uitzieken zoals ze dat ook met de griep bijvoorbeeld gewend zijn.


Ondertussen zet de stijging van het aantal ernstige virus patiënten in de ziekenhuizen door. Lagen er op zaterdag 386 ernstige patiënten in de ziekenhuizen van het land, op zondag is dit gestegen naar 446, waarvan 121 kritiek zijn met 93 aan beademingsapparatuur aangesloten.


Er zijn 14 mensen op zondag aan de gevolgen van het Covid virus overleden, waardoor het aantal doden nu op 8.318 staat.


Inmiddels ziet het er naar uit dat de quarantainetermijn wordt bekort van 7 naar 5 dagen. Dit heeft alles te maken met tekorten aan personeel doordat velen in quarantaine zitten.


Zo hebben onder andere banken, busbedrijven en de spoorwegen te kampen met problemen, waardoor sommige bankkantoren volledig zijn gesloten, buslijnen worden geschrapt en op een aantal treintrajecten tot de helft minder treinen rijden.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws