israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opnieuw stijging nieuwe virus besmettingen in de afgelopen 24 uur in Israël


Ter illustratie. Foto Wix


Voor de vierde dag op rij lieten de besmettingscijfers in Israël een stijging zien, waren het dinsdag nog 110 besmettingen, de afgelopen 24 uur zijn daar 138 nieuwe besmettingen bijgekomen, voornamelijk door de snel om zich heen grijpende Delta variant van het COVID-19 virus.


Inmiddels is de stad Binyamina tot "rode stad" verklaart volgens het verkeerslichtensysteem van Israël, omdat daar 122 besmettingsgevallen zijn bijgekomen in de afgelopen 24 uur.


Modi'in-Maccabim-Reut, een andere stad die werd getroffen door een uitbraak van het coronavirus, is nu "geel" verklaard, met 71 actieve gevallen in de stad.


In de afgelopen 24 uur zijn 42.993 mensen op het coronavirus getest en bleek 0,3% positief getest te zijn.


Er zijn nu 680 actieve besmettingen in Israël, waarvan er 52 in de ziekenhuizen zijn opgenomen, 26 zijn er ernstig aan toe, waarvan 18 kritiek en 17 van hen die aan beademingsapparatuur zijn aangesloten.


Het dodental staat 6.429.


Het grootste aandeel van de nieuwe virus patiënten betreft jongeren. Zo is bijvoorbeeld in Pardes Hanna een school met 350 leerlingen in quarantaine gegaan omdat een van de leraren en een paar leerlingen besmet bleken te zijn.


Ook gevaccineerden raken besmet met de Delta variant, maar door het feit dat het Pfizer vaccin tot 88% bescherming biedt, hebben zij overwegend last van lichte klachten. Wel moeten ook zij in quarantaine.


Het coronaviruskabinet is inmiddels weer actief en heeft laten weten dat 'zodra err een week lang gemiddeld 100 of meer nieuwe besmettingen per dag bijkomen, de mondkapjes plicht weer zal worden ingevoerd voor publieke ruimten.


Op Ben Gurion Airport zijn inmiddels maatregelen genomen om iedereen die aariveert te testen, en ook is het daar verplicht een mondkapje te dragen en 2 meter afstand te houden.


Het openen van de grenzen van het land voor gevaccineerden buitenlanders is uitgesteld tot 1 augustus.

313 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws