israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Oprichter Mobileye en OrCam lanceert One Zero, de eerste digitale bank van Israël


Ter illustratie. Foto door Jonathan Cooper op Unsplash


Autonoom bankieren komt naar Israël, dankzij prof. Amnon Shashua, dezelfde pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie die werkt aan autonoom rijden via zijn in Jeruzalem gevestigde Mobileye.


De onlangs genaamde One Zero digitale bank, met een licentie sinds 2019 en binnenkort gelanceerd, maakt gebruik van eigen AI en andere technologieën om private banking-diensten aan te bieden die erop gericht zijn klanten tijd, geld en bureaucratie te besparen, aldus ISRAEL21C.


Shashua deed een startinvestering van $ 65 miljoen in de bank die hij oprichtte, en nam in december deel aan een Series A-ronde van $ 120 miljoen, samen met de Zwitserse vermogensbeheergroep Julius Baer, ​​het Japanse financiële conglomeraat SBI, de Amerikaanse private equity onderneming West Coast Equity Partners, de Hebreeuwse Universiteit van Jerusalem Provident Fund, Far East Ventures of Singapore en het Chinese technologiebedrijf Tencent. De bank heeft een waardering van 320 miljoen dollar.


One Zero, de eerste nieuwe bank met een vergunning in Israël in meer dan 43 jaar, plant een zachte lancering voor het Israëlische publiek alvorens uit te breiden naar internationale markten.


Shashua zei dat het strategische lang termijnplan is om “de bankwereld te transformeren, eerst in Israël en daarna wereldwijd. Ik ben er vast van overtuigd dat AI-technologie, die momenteel belangrijke delen van ons leven verandert, de sleutel kan zijn tot het oplossen van de financiële problemen waarmee zoveel gezinnen wereldwijd worden geconfronteerd.”


One Zero CEO Gal Bar Dea noemde de volledig digitale bank "een triomf van technologie" die kunstmatige en menselijke intelligentie combineert. Bankiers zullen de klok rond beschikbaar zijn om klantenservice te bieden via telefoon en chat.


Naar verluidt hebben meer dan 60.000 Israëli's zich aangemeld voor de wachtlijst van de nieuwe bank in de hoop rekeningen te kunnen openen.
33 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws