israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Op woensdag 1.400 nieuwe virus besmettingen; aantal virus patiënten in ziekenhuis blijft laag


Ter illustratie. Foto MDA


Uit de donderdagmorgen bekendgemaakte cijfers blijkt dat er op woensdag opnieuw sprake was van een grote toename van het aantal dagelijkse besmettingen, terwijl de ziekenhuisopnames laag blijven.


Nadat op woensdag 98.586 mensen op Covid-19 waren getest bleken 1.400 (1,44%) besmet te zijn. Het totaal aantal actieve patiënten is gestegen naar 9.591, dat zijn er 454 meer dan op dinsdag.


In de quarantainehotels zitten 34 mensen, terwijl in de ziekenhuizen van Israël 124 virus patiënten zijn opgenomen, 1 meer dan op dinsdag, waarvan 83 ernstig ziek zijn, 3 meer dan op dinsdag, met 39 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het aantal personen wat is overleden aan het virus is met 4 gestegen tot 8.239.


Ondertussen staat Israëls coronavirus R-getal op 1,34, wat aangeeft dat de verspreiding van de uitbraak versnelt.


Het ministerie van Volksgezondheid deelde ook mee dat 84% van de ernstig zieken niet zijn gevaccineerd, en wanneer alleen gekeken wordt naar de ernstige patiënten onder 60 jaar is dat percentage 93%. Het blijkt dus dat de vaccinaties hun werk doen.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws