israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Oud-directeur Christenen voor Israël wordt benoemd tot honorair consul van Israël


Roger F.G. van Oordt. Foto via Christenen voor Israël


Op 4 november zal Roger F.G. van Oordt worden benoemd tot honorair consul voor de staat Israël in Nederland. Van Oordt was tot 2020 directeur van de stichting Christenen voor Israël. Hij is vanaf de oprichting in 1980 betrokken bij deze stichting en bij het Israël Producten Centrum.


Van Oordt: “Ik beschouw dit als een bijzondere erkenning van de diepe band die we als Christenen voor Israël voelen met Israël. Duizenden vrijwilligers, medewerkers en betrokkenen wereldwijd zetten zich al ruim veertig jaar in voor Israël. Door het steunen van allerlei humanitaire projecten voor zowel Joden als Arabieren, door reizen naar Israël te organiseren met toeristen, journalisten, predikanten en politici, en door Bijbels onderwijs te geven in kerken en gemeenten over Gods trouw aan Israël.”


De titel honorair consul of ereconsul betreft een vrijwillige functie waarin de handel tussen Nederland en Israël wordt bevorderd. De honorair consul zet zich daarnaast op allerlei vlakken in om Israël te vertegenwoordigen in Nederland. Een functie die goed aansluit bij de huidige werkzaamheden van Van Oordt. Zo is hij de voortrekker van de Businessclub van Christenen voor Israël, een groeiende groep van actieve ondernemers die allerlei humanitaire projecten in Israël ondersteunt.


Van Oordt: “Al veertig jaar ondersteunen we Israël in woord en daad, en tegelijkertijd zetten we ons in om het antisemitisme in Nederland tegen te gaan. In deze nieuwe rol als honorair consul zie ik het als mijn opdracht om vol enthousiasme door te gaan met het opkomen voor Israël.”


Het honorair consulaat zal gevestigd zijn in het Israëlcentrum te Nijkerk.
152 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws